Farkli, lezzetli ve de cok doyurucu... Tek ogun olarak ya da oncesinde bir corba ile tuketebileceginiz nefis bir salata...
Malzemeler
- 250 gr kinoa
- 10 adet kiraz domates
- 1 adet kirmizi ( kapya ) biber
- 350 gr tavuk gogus eti
- 1 adet kirmizi sogan
- Yarim su bardagi siyah zeytin
- 1 dis sarimsak
- 1 corba kasigi tereyag
- 2 yemek kasigi zeytinyag
- Yarim limonun suyu
- Taze nane yapraklari ( ince dogranmis )
- Tuz, karabiber
Yapilisi
- Kinoayi 1.5 litre suda haslayarak soguk sudan gecirin ve suyunu iyice suzun.
- Kirmizibiberi kucuk kup seklinde dograyip tereyaginda hafif soteleyin. Sarimsagi rendeleyip kirmizibibere ekleyin.
- Tavuk etlerini 2 parmak kalinliginda seritler halinde dograyin ve uzerine fircayla zeytinyagi surerek izgarada pisirin. Pisen etleri bir tepsiye alip uzerine tereyagindan parcalar yerlestirin ve bir kapak ile kapatarak eriyinceye kadar bekletin.
- Kiraz domatesleri ortadan ikiye kesip bir kaseye alin. Sogani piyazlik dograyip ekleyin. Nane yapraklari, zeytin, kinoa, zeytinyagi, limon suyu, tuz ve karabiber ekleyip harmanlayin.
- Servis tabagina alip uzerine tavuk etlerini yerlestirerek en sotelenmis kirmizi biberleri de ilave ederek servis yapin.
AFIYET OLSUN...
Çok enfes görüntüler!! :)
YanıtlaSilBu arada blog'uma yaptığınız harika yorumlar için size özellikle teşekkür ederim, sağ olun, hep gelin hep yorumlayın. Müthişsiniz!! :)
Tesekkur ederim :)
SilNe demek, rica ederim muthis olan sizsiniz... Begeniyle ve zevkle yorum yapiyorum :) Memnun olmussunuz, ne mutlu :)
Yorum yapmistim ama ulasmamis.Tam benlik, eline saglik Sinemcigim.
YanıtlaSilBence de Sule abla :)
Sil