25 Aralık 2014 Perşembe

YILBASI AGACI BROWNI





                           
                        Yeni yil sofralarinizda sevdiklerinize bildiginiz bir keki yeni yil temasi sekline getirerek farkli surprizler hazirlayabilirsiniz :) 
                        
                        Bir Fransiz sitesinde gordugum bu sekil cok hosuma gitmisti ve hic vakit kaybetmeden de denedim :) Tadi enfes, sekliyle de ilgi cekici...


Malzemeler
  • 100 gr oda sicakliginda tereyag
  • Yarim su bardagi toz seker
  • 2 adet yumurta
  • 1/3 su bardagi un
  • 1 cay kasigi kabartma tozu
  • 1 tatli kasigi granul kahve
  • 150 gr bitter cikolata
  • 50 gr findik
   
     Uzeri icin,
  • 30 gr beyaz cikolata
  • Renkli sekerlemeler
      Sap kismi icin, tahta cubuklar



Yapilisi

  • Oda sicakligindaki tereyagi ve toz sekeri derin bir kapta mikser veya cirpici ile cirpin. Yumurtayi ekleyin ve cirpmaya devam edin. Un, kabartma tozu ve granul kahveyi ekleyip, tekrar cirpin.
  • Cikolatayi benmari usulu eritin. Findigi bicakla irice dograyin ve cikolataya ilave edip karistirdiktan sonra yumurtali karisima ekleyin.
  • Tum malzemeyi karistirdiktan sonra 20*30 cm ebatindaki yagli kagit serilmis bir firin kabina bosaltin.
  • Onceden isitilmis 180 derece firinda kontrol ederek pisirin. Sogumasi icin firin kabindan cikararak baska bir tepsiye alin.
  • Browniyi once boyuna ikiye kesin. Daha sonra enine ucgen seklinde keserek dilimler cikarin.
  • Beyaz cikolatayi benmari usulu ile eritin. Isterseniz sikma torbasi ile en kucuk ucunu kullanarak yoksa yagli kagidi kulah sekline getirerek eritilmis cikolatayi icine koyun. Ucunu incecik kesin ve  brownilerin uzerine verev sekilde desenler yapin. Dilerseniz kenarlarini da renkli sekerlemelerle susleyebilirsiniz.

AFIYET OLSUN...



Not : Beyaz cikolatayi silikon yazi kalemi kullanarak yaptim ama sizde yoksa diger belirttigim alternatifleri kullanabilirsiniz. Kek icinde dikdortgen bir kalip kullandim.
         
         Ayrica un olcusunu ben az buldugum icin 1 yemek kasigi daha ekledim sizde yogunluguna gore ayarlayabilirsiniz. 
         
         Browninin en onemli puf noktasi da cok pisirmemek, batirdiginiz kurdan temiz cikincaya kadar pisirin. Ince bir kek oldugu icin firinda fazla tutulursa kuruyabilir. 
         
         En son olarak hazirladigim browni cok nemli degildi, bir dahaki sefer daha nemlisini de verebilirim :)
         


6 yorum:

  1. Iyi fikir :)

    Ellerine saglik canim.

    YanıtlaSil
  2. Yılbaşı için harika bir tarif hem basit hemde görünüşü çok güzel ellerine sağlık Sinem.

    YanıtlaSil
  3. bence şahane,
    mutlu yıllar olsun şimdiden:)

    YanıtlaSil

Yorumlarinizi her zaman beklerim, benim icin cok degerliler... Ayrica her turlu elestiri ve onerilerinize acigim. Simdiden cok tesekkur ederim :)