29 Ocak 2015 Perşembe

CAYLI ELMALI KEK




                        Tarif Sevgili Blogger arkadasim Ozgen'e ait ( Mutfakta1inci ), elmali tatlari sevenler icin sungerimsi lezzetli bir cay saati urunu...
  
                                       Kendisine bu guzel tarif icin cok tesekkurler :)
     


Malzemeler
  • 3 adet yumurta ( oda sicakliginda olmali )
  • 1 su bardagi tozseker
  • 1 cay bardagi demli cay
  • Yarim su bardagi sut
  • 1 cay bardagi siviyag
  • 3 su bardagi un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 corba kasigi kakao
  • Ici icin, 3 adet elma, 3 corba kasigi tozseker, tarcin ve ceviz
Yapilisi
  • Ic harci icin, elmalari soyun ve kup seklinde dograyin. Bir tavaya alin, sekerini de ilave ederek pisirin. En son tarcin ve ceviz ekleyip karistirin ve ocaktan alin.
  • Kek icin, yumurta ve sekeri iyice cirpin. Yavas yavas diger sivi malzemeleri ekleyin ve karistirin. Elenmis un ve kabartma tozunu da ilave edip tekrar karistirin.
  • Istediginiz bir kek kalibini yaglayin ve hamurun yarisini kaliba bosaltin. Ortasina da elmali harci yayin.
  • Kalan kek hamuruna da kakao ekleyin ve iyice karistirin. Bu hamuru da harcin uzerine dokun.
  • 175-180 dereceye ayarlanmis soguk firina verip 50-55 dk pisirin.
  • Soguduktan sonra uzerine pudra sekeri serpebilirsiniz.

AFIYET OLSUN...

NOT : Ben tozseker icin 200 ml' lik bir su bardagi kullanmistim ama tat olarak az geldi siz seker miktarini biraz daha arttirabilirsiniz. Ayrica tarifin orjinalinde 1 paket vanilinde kullanilmisti. Ben tercih etmedim.


14 yorum:

  1. Çaylı keki çok severim. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Elmali Pasta seven esim icin yaparim ben bunu,cook güzel bir tarife benziyor.
    Cook cesitlisini yaptim ama caylisini pisirmemistim..Ellerine saglik canim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oyleyse belki elma miktarini da arttirabilirsin ablacim :) Yapildigi an degil de biraz bekletince lezzeti daha guzel oluyor.
      Icerisindeki cay ise cok yogun hissedilmiyor, aroma veriyor gibi :)
      Tesekkurler ablacim, Sevgiler

      Sil
  3. Canım tarifimi beğenerek seçtiğin ve yayınladığın için çok teşekkür ederim çok güzel hazırlamışsın eline sağlık sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben zevkle hazirlayip, yayinladim :) Begenmene cok sevindim, asil ben bu guzel tarif icin tekrar tesekkur ederim :)
      Sevgiler

      Sil
  4. Elinize sağlık.Kek kalıbınız ilginç ve kullanışlı gibi görünüyor.Nasıl bir şey acaba? Karton ve tek kullanımlık gibi hayal ettim doğru mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkur ederim. Evet tam olarak dogru hayal etmissiniz :) Karton ve ici de yagli gibi, kalibi ekstradan yaglamaniza gerek kalmiyor ama dediginiz gibi tek kullanimlik... Ayrica dis goruntusu ile de hos bir sunum oluyor :)

      Sil
    2. Evet kesinlikle görüntüsü de çok şık.Nerden aldınız avaba nasıl gemin edebilirim?

      Sil
    3. Ben Fransa da yasiyorum ve bu kaliplari da buradan almistim. Sizin nerede yasadiginizi bilmiyorum ama eger Istanbul da yasiyorsaniz eminonunde ve Kadikoy de Pasta malzemeleri Satan dukkanlar var, oralardan bulabilirsiniz diye dusunuyorum. Umarim yardimci olabilmisimdir...

      Sil
  5. Ne güzel kabarmış canım eline sağlık:)

    YanıtlaSil
  6. aboooooo kek miiiii. offff en sevdiğim şeylerden biri.

    du aklıma geldi ya zeytinli ekmek var yumuşacık kek gibi, adı da focaccia, italyan ekmeği, yapsanaaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ay onu yapmak hep aklimda da bir turlu firsat bulamadim, o kadar cok tarif var ki bazen diyorum denemeye benim omrum yetmez :)) Ama focaccia mutlaka yapicam, not alindi Deepcim :)

      Sil

Yorumlarinizi her zaman beklerim, benim icin cok degerliler... Ayrica her turlu elestiri ve onerilerinize acigim. Simdiden cok tesekkur ederim :)