25 Şubat 2015 Çarşamba

KAFKAS CORBASI




                                        Oldukca vitaminli ve degisik bir corba...


Malzemeler
  • Yarim su bardagi asurelik bugday
  • 1 adet havuc
  • Yarim kereviz
  • 2 yaprak beyaz lahana
  • 1 adet sogan
  • 6 su bardagi et suyu
  • 1 yumurta sarisi
  • Yarim su bardagi sut
  • 2 yemek kasigi zeytinyag
  • Tuz
Yapilisi
  • Bugdayi bir gece onceden islatip daha sonra haslayin.
  • Havucu, kerevizi rendeleyin. Lahanayi minik minik dograyin.
  • Zeytinyag eklediginiz tencerede dogranmis sogani kavurun. Rengi pembelesince diger sebzeleri ekleyip 10 dakika kavurun.
  • Sebzeler yumusayinca et suyu ve haslanmis bugdayi ekleyin. Tuzunu da ilave ederek kaynayincaya kadar pisirin. 
  • Sut ve yumurta sarisini iyice cirpin. Corbayi ocaktan almadan once yumurtali sutu ilave edin. Birkac dakika daha kaynatip sicak olarak servis edebilirsiniz.

AFIYET OLSUN...


          Bu corbaya ayrica 1 adette pancar rendelenerek diger sebzelerle eklenmektedir fakat ben evde bulunmadigi icin ilave etmedim...


12 yorum:

  1. Kafkas çorbası tam bir vitamin deposu olmuş :) Ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  2. Geckten cok sâglikli ve besleyiciymis.Ellerine saglik Sinemcigim.

    YanıtlaSil
  3. Buğday yemeklerini çok severim. O yüzden bu çorbanın tadını tahmin edebiliyorum.
    kesinlikle çok güzel olduğuna eminim.
    Ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende cok seviyorum, dediginiz gibi bu haliyle de cok lezzetli oldu :) Cok sagolun...

      Sil
  4. Farklı bir çorba daha önce hiç denememiştim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hem farkli hem leziz, tavsiye ederim :) Sevgiler

      Sil
  5. abooooo yapayım bunu vay beeee :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hic kacirma Deep :) Aaaa...sen focaccia tarifimi gormedin mi!!!

      Sil

Yorumlarinizi her zaman beklerim, benim icin cok degerliler... Ayrica her turlu elestiri ve onerilerinize acigim. Simdiden cok tesekkur ederim :)