26 Mart 2015 Perşembe

KARNIYARIK VE SADE PIRINC PILAVI





Malzemeler

      Karniyarik icin,
  • 4 adet patlican
  • 250 gr kiyma
  • 1 adet buyuk boy sogan ( yemeklik dogranmis )
  • 2 dis sarimsak ( yemeklik dogranmis )
  • 3 adet orta boy domates ( kup kup dogranmis )
  • 1 tutam maydanoz (ince kiyilmis )
  • 1 yemek kasigi domates salcasi
  • Tuz, karabiber, kirmizi toz biber
  • 1 su bardagi su
  • Kizartmak icin, siviyag
  • Uzeri icin, 4 adet sivribiber ve domates dilimleri
      
     Yapilisi
  • Patlicanlarin saplarini keserek, alacali soyun. Acisini almak icin, patlicanlarin ortasina uzunlamasina bir cizik atin. Tuzlu ve sirkeli suda 25-30 dakika bekleterek, yikayin ve kurulayin.
  • Siviyag eklediginiz tavada patlicanlar iyice yumusayip rengi donunceye kadar kizartin. Ayni sekilde sivri biberleri de kizartin.
  • Kizaran patlicanlari kagit havlu uzerine alarak fazla yagini alin.
  • Ic harci icin, 1.5-2 yemek kasigi yag eklediginiz genis bir tavaya dogranmis sogan ve sarimsaklari alarak yumusayincaya kadar kavurun.
  • Kiymayi ekleyip, suyunu salip cekinceye kadar karistirarak pisirin. Salcasini da katarak 1-2 dakika karistirin. Dogranmis domatesleri ilave edip bir kac dakika daha domatesler suyunu cekene kadar pisirin. 
  • Tavayi ocaktan alip, ince kiyilmis maydanozlari, tuzunu ve biberini katip karistirin.
  • Kizarmis patlicanlari firin kabina alarak daha onceden cizmis oldugunuz orta yerlerini masa ya da catal yardimi ile genisleterek acin. Hazirladiginiz ic harci doldurun. Kizarmis sivri biber ve domates dilimleri ile susleyin.
  • Ustlerine degdirmeden 1 su bardagi suyu ekleyerek onceden isitilmis 180 derecelik firinda yaklasik 25-30 dakika pisirin.
      
      Sade Pirinc Pilavi icin,
  • 2 su bardagi baldo pirinc
  • 3 su bardagi sicak su ya da tavuk suyu
  • 2 yemek kasigi zeytinyag
  • 1 yemek kasigi tereyag
  • Tuz
      Yapilisi
  • Pirinci ayiklayip, nisastasi gidene kadar 3-4 defa yikayin. Yarim saat kadar ilik suda bekletin.
  • Zeytinyagini tencereye alarak isitin ve yikanmis pirincleri ilave edin. 5-7 dakika kadar kavurun.
  • Sicak suyunu ve tuzunu ekleyip kisik ateste pisirin. 
  • Suyunu cektiktan sonra altini kapatin ve uzerine tereyag parcalari ekleyip 15-20 dakika dinlenmesini saglayin.

AFIYETLER OLSUN :)


         Ben pilavi daha yumusak sevdigim icin su olcusunu yarim olcu daha fazla kullaniyorum :)


16 yorum:

  1. Karniyariga bayilirim :)

    Oh mis gibi ,canim cekti.Bizimkiler sevmiyor ama bende yapacagim olsun :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Bence de yap ablacim, kimse sevmiyor diye sende mi yemicen... Olmaz ki boyle harika bir kacmaz :)

      Sil
  2. Bu gece rüyamda karnıyarık görmüştüm , şimdi görünce nasıl da canım istedi . Elinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oyleyse artik yapmak sart oldu, malum da olmus, yapicak birsey yok :)
      Cok tesekkurler :)

      Sil
  3. Mis gibi... Ellerine sağlık.....:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkurleeeer ve de kocaman sevgiler :)

      Sil
  4. Allahım bugün herkes coşmuş. Ağzımın suları horon tepiyo. :) Çok severim karnıyarığı da pilavı da. Hemen kopyalıyorum tarifini bilgisayarıma. Çok teşekkürler paylaşım için. :) Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende burada sayenizde ne guzel tabirlerle karsilasiyorum :) Gercekten de damaklarda bir eglence yasatiyor :))
      Ben tesekkur ederim, ne demek :)
      Sevgiler

      Sil
  5. ne güzel bir menü, yazın çok sık yapar yeriz, elinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet benim de en cok yaptiklarimdandir, biraz erken basladim ama olsun cok guzel oluyor :)
      Tesekkurler, Sevgiler...

      Sil
  6. Karnıyarık ve pilav birbirine çok yakışıyor.Ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet kesinlikle :) Bir de yanina cacik seviyorsaniz, super :)
      Tesekkur ederim...

      Sil
  7. Renkli Mutfak, çok güzel görünüyor! :)

    YanıtlaSil
  8. bizim ailenin baş yemeklerinden yaaaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Muthis ikiliyi sevmeyen var midir acaba :)

      Sil

Yorumlarinizi her zaman beklerim, benim icin cok degerliler... Ayrica her turlu elestiri ve onerilerinize acigim. Simdiden cok tesekkur ederim :)