Malzemeler
Karniyarik icin,
- 4 adet patlican
- 250 gr kiyma
- 1 adet buyuk boy sogan ( yemeklik dogranmis )
- 2 dis sarimsak ( yemeklik dogranmis )
- 3 adet orta boy domates ( kup kup dogranmis )
- 1 tutam maydanoz (ince kiyilmis )
- 1 yemek kasigi domates salcasi
- Tuz, karabiber, kirmizi toz biber
- 1 su bardagi su
- Kizartmak icin, siviyag
- Uzeri icin, 4 adet sivribiber ve domates dilimleri
Yapilisi
- Patlicanlarin saplarini keserek, alacali soyun. Acisini almak icin, patlicanlarin ortasina uzunlamasina bir cizik atin. Tuzlu ve sirkeli suda 25-30 dakika bekleterek, yikayin ve kurulayin.
- Siviyag eklediginiz tavada patlicanlar iyice yumusayip rengi donunceye kadar kizartin. Ayni sekilde sivri biberleri de kizartin.
- Kizaran patlicanlari kagit havlu uzerine alarak fazla yagini alin.
- Ic harci icin, 1.5-2 yemek kasigi yag eklediginiz genis bir tavaya dogranmis sogan ve sarimsaklari alarak yumusayincaya kadar kavurun.
- Kiymayi ekleyip, suyunu salip cekinceye kadar karistirarak pisirin. Salcasini da katarak 1-2 dakika karistirin. Dogranmis domatesleri ilave edip bir kac dakika daha domatesler suyunu cekene kadar pisirin.
- Tavayi ocaktan alip, ince kiyilmis maydanozlari, tuzunu ve biberini katip karistirin.
- Kizarmis patlicanlari firin kabina alarak daha onceden cizmis oldugunuz orta yerlerini masa ya da catal yardimi ile genisleterek acin. Hazirladiginiz ic harci doldurun. Kizarmis sivri biber ve domates dilimleri ile susleyin.
- Ustlerine degdirmeden 1 su bardagi suyu ekleyerek onceden isitilmis 180 derecelik firinda yaklasik 25-30 dakika pisirin.
Sade Pirinc Pilavi icin,
- 2 su bardagi baldo pirinc
- 3 su bardagi sicak su ya da tavuk suyu
- 2 yemek kasigi zeytinyag
- 1 yemek kasigi tereyag
- Tuz
Yapilisi
- Pirinci ayiklayip, nisastasi gidene kadar 3-4 defa yikayin. Yarim saat kadar ilik suda bekletin.
- Zeytinyagini tencereye alarak isitin ve yikanmis pirincleri ilave edin. 5-7 dakika kadar kavurun.
- Sicak suyunu ve tuzunu ekleyip kisik ateste pisirin.
- Suyunu cektiktan sonra altini kapatin ve uzerine tereyag parcalari ekleyip 15-20 dakika dinlenmesini saglayin.
AFIYETLER OLSUN :)
Ben pilavi daha yumusak sevdigim icin su olcusunu yarim olcu daha fazla kullaniyorum :)
Karniyariga bayilirim :)
YanıtlaSilOh mis gibi ,canim cekti.Bizimkiler sevmiyor ama bende yapacagim olsun :))
:)) Bence de yap ablacim, kimse sevmiyor diye sende mi yemicen... Olmaz ki boyle harika bir kacmaz :)
SilBu gece rüyamda karnıyarık görmüştüm , şimdi görünce nasıl da canım istedi . Elinize sağlık
YanıtlaSilOyleyse artik yapmak sart oldu, malum da olmus, yapicak birsey yok :)
SilCok tesekkurler :)
Mis gibi... Ellerine sağlık.....:)))
YanıtlaSilTesekkurleeeer ve de kocaman sevgiler :)
SilAllahım bugün herkes coşmuş. Ağzımın suları horon tepiyo. :) Çok severim karnıyarığı da pilavı da. Hemen kopyalıyorum tarifini bilgisayarıma. Çok teşekkürler paylaşım için. :) Sevgiler...
YanıtlaSilBende burada sayenizde ne guzel tabirlerle karsilasiyorum :) Gercekten de damaklarda bir eglence yasatiyor :))
SilBen tesekkur ederim, ne demek :)
Sevgiler
ne güzel bir menü, yazın çok sık yapar yeriz, elinize sağlık.
YanıtlaSilEvet benim de en cok yaptiklarimdandir, biraz erken basladim ama olsun cok guzel oluyor :)
SilTesekkurler, Sevgiler...
Karnıyarık ve pilav birbirine çok yakışıyor.Ellerinize sağlık :)
YanıtlaSilEvet kesinlikle :) Bir de yanina cacik seviyorsaniz, super :)
SilTesekkur ederim...
Renkli Mutfak, çok güzel görünüyor! :)
YanıtlaSilbizim ailenin baş yemeklerinden yaaaa :)
YanıtlaSilMuthis ikiliyi sevmeyen var midir acaba :)
Sil