21 Nisan 2015 Salı

DOMATES SOSLU KUSKONMAZ VE BIBERLI MAKARNA ESLIGINDE SOMON MADALYON





   
                   Bu ara galiba kuskonmaza takmis durumdayim, mevsimi gelmisken daha nelerini yapabilirim diye de dusunmeye devam ediyorum :) Bakalim daha ne cesitleri gelecek :)


Malzemeler
  • 2 parca somon baligi
  • 2 corba kasigi zeytinyagi
  • Tuz, karabiber ve kekik
      Soslu Kuskonmaz icin,
  • 6 adet kuskonmaz
  • 4 adet domates
  • 1 adet sivribiber
  • 1 dis sarimsak
  • 2 corba kasigi zeytinyagi ya da tereyagi
  • Tuz
      Biberli Makarna icin,
  • 250 gr makarna
  • 1 adet yesil biber
  • 1 adet kirmizi kapya biber
  • Zeytinyag
  • Tuz
Yapilisi
  • Oncelikle somon baliklarini tuz, karabiber, zeytinyagi ve cok az kekikle marine edin. 1 saat kadar buzdolabinda dinlendirin.
  • Makarnayi bol tuzlu suda haslayin ve suzun.
  • Biberleri temizleyip minik kupler halinde kesin ve zeytinyagi eklediginiz genis bir tavada kavurun. Suzulmus olan makarnayi da icine ilave ederek karistirin ve 1-2 dakika ocakta kaldiktan sonra kenara alin.
  • Kuskonmazlar icin, derin ve genis bir tencerede su kaynatin. Temizlediginiz kuskonmazlari kaynayan suya koyarak 5 dakika kadar pisirin ve sudan cikardiktan sonra yesilligini kaybetmemesi icin direk soguk suyun icerisine koyun. 1 dakika sonra sudan cikarin, suzun.
  • Cok az zeytinyagi eklediginiz tavada kuskonmazlari arkali onlu hafifce kizartin.
  • Domates sos icin, biberi ve domatesleri temizleyip kucuk kupler seklinde kesin. 1 dis sarimsagi da minik minik dograyin.
  • Bir sos tavasina zeytinyagi ya da tereyagi ekleyip isitin. Icerisine sarimsagi ve biberleri koyup hafifce kavurun ve dogranmis domatesleri, tuzunu ekleyip pisirin.
  • Dinlenmis olan baliklari marinasyondan cikararak isitilmis yagsiz tavada her tarafini pisirin. Daha sonra icinin pismesi icin onceden isitilmis 200 derece firinda 5-7 dakika kadar tekrar pisirin.
  • Butun yemekler hazirlandiktan sonra servis tabagina dilediginiz sekilde siralayarak sunum yapabilirsiniz.

AFIYET OLSUN :)



9 yorum:

  1. Kuşkonmazı hiç tatmadım.Somonu dün yedim çok yağlı bir balık ama lezzetli.eline sağlık:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle tavsiye ediyorum. Bu sekilde hem leziz hem de cok hafif oluyor :)
      Tesekkurler Sevdican...

      Sil
    2. Sevdicann dilimlenmis filetosunu denemelisin,derisi alinmis ve yagsiz oluyor.Aslinda cok hafiftir ve cok ama cok sagliklidir..

      Sil
  2. Her şey çok güzel görünüyor... Ama kuşkonmaz henüz bizim mutfağın yolunu bilmiyor...:)Sanırım senin tariflerin sayesinde öğrenecek...:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok tesekkur ederim Nahidecim, bende sizin mutfaga kuskonmazin girmesi icin elimden geleni yapiyorum :))

      Sil
  3. Bilirsin ikisinide cok severim,makarna ile pek aram olmasda güzel bir üclü oluturmuslar..
    Buzdolabimda kuskonmaz var :) su sira bende SIK aliyorum.Bende daha önce yapmadigim yeni bir somonlu bir sey düsünüyorum.Ellerine saglik,nefis olmustur biliyorum :)
    Sunumda gayet istah acici :)

    Sevgilerle canim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet makarna harici tarifi sevecegini dusunmustum ablacim :) Sen makarnayi kepekli farzetsen :)
      Her ikisini de cok seviyorum, bu ara da mevsim olunca kacinilmaz oldu. Somonlu tarifini merakla bekliyorum eminim guzel bir tarif gelicek..
      Tesekkur ederim ablacim...

      Sil
  4. ay bak filmlerde olur ya şık fransız lokantasında çift menüye bakar ve anlaşılamayan bi yemek ismi vardır ve uzundur çok havalıdır. bu isim öyle olmuuuuş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bahsettigin ayni konu gecen gun bir tv programinda mevzu olmustu ama onlar yabanci isim kullandigi icin aciklama yapma geregi duydular :)

      Bizim de arada bir havamiz olsun ama dimiii Deep :) neyse ki yabanci isim koymamisim :))

      Sil

Yorumlarinizi her zaman beklerim, benim icin cok degerliler... Ayrica her turlu elestiri ve onerilerinize acigim. Simdiden cok tesekkur ederim :)