17 Nisan 2015 Cuma

ZEYTINYAGLI KUSKONMAZ






                                Herkese mutlu ve guzel bir hafta sonu dilerim...


Malzemeler
  • 12 adet kuskonmaz
  • 2 adet havuc
  • 1 adet sogan
  • 2 dis sarimsak
  • 2 adet domates
  • 1 cay bardagi su
  • 3 corba kasigi zeytinyagi
  • Tuz
      Uzeri icin, 
  • Dereotu veya maydanoz
Yapilisi
  • Oncelikle kuskonmazlarin alt tarafina dogru olan minik yapraklari temizleyip, asagi kismi cok kalin ise sebze soyacagi ile soyun. En alt sert olan yerini de 2-3 parmak kalinliginda kesip, atin. Daha sonra kuskonmazlari esit sekilde 2 ya da 3 parcaya kesin ve yikayin.
  • Havuclari yikayip, temizledikten sonra kuskonmazlarla ayni boyuttta olacak bicimde uzunlamasina kesin.
  • Domatesleri bir kabin icerisine rendeleyin.
  • Soganlari yarim piyazlik dograyin. Sarimsagi da minik minik kiyin. Her ikisini de tencereye alarak zeytinyagini ilave edin ve hafif karamelize oluncaya kadar kavurun.
  • Tencereye kuskonmazlari ve havuclari sira ile dizerek ya da daginik olarak ekleyin.
  • Rendelenmis domatesleri de uzerine ilave edin. 
  • En son olarak da tuzunu ve sicak suyunu katarak kisik ateste pisirin.

AFIYET OLSUUUN... 


       Bazi tariflerde sogan ve sarimsak hic kavrulmadan da yapilmaktadir. Ben soganin karamelize olmasini sevdigim icin bu sekilde pisirdim ayrica toz seker ilavesiz hazirladim. Siz de kendi damak tadiniza gore dilediginiz sekilde yapabilirsiniz.
       Eger kuskonmazlar sert olursa su ilavesi de yapilabilir. 
       Ufak bir not daha, servis sirasinda limon dilimleri kullanabilirsiniz.





10 yorum:

  1. Görüntü süper.Ben hiç kuşkonmaz yemedim naasıl acaba tadı:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok tesekkurler :) Gorunutusu kadar emin olun, tadi da cok guzel... Oyle yenmeyecek ekstrem degisik bir tadi yok, bana kalirsa diger sebzelerden pek bir farkli da degil :)
      Ustelik de bir cok faydasi olan bir sebze...

      Sil
  2. Daha önce mutfağıma girmemiş olan bir bitkiyi, sırf bu tarifin güzelliği yüzünden mutfağıma dahil ediyorum..:) Renkler bile iştah açıcı...Ellerine sağlık...:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Boyle saglikli, bir cok faydasi olan guzel sebzenin mutfagina giricek olmasina araci olduysam ne mutlu bana :))

      Kesinlikle tavsiye ederim Nahidecim, sadece cok kullanilan bir sebze olmadigi icin yadirganabilir ama tadi gercekten guzel. Bu pisirme yontemi ile de hem hafif hem de cok leziz oluyor

      Sil
  3. Nefis olmustur :) Severim kuskonmazi hele ki zeytinyagli haliyle...Ellerine saglik,Sinemcigim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet cok hafif ve lezzetli bir yemek oldu :) Tesekkur ederim ablacim :)

      Sil
  4. Elinize sağlık çok güzel görünüyor.Konserve kuşkonmaz mı kullanıyoruz yoksa taze mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok tesekkur ederim..

      Taze kuskonmaz kullandim, size de imkan varsa tazesini tavsiye ederim...

      Sil
  5. zeytinyağlı olduğu için kuş konmuyor ama di miii ayakları kayıyoor :)

    YanıtlaSil

Yorumlarinizi her zaman beklerim, benim icin cok degerliler... Ayrica her turlu elestiri ve onerilerinize acigim. Simdiden cok tesekkur ederim :)