15 Temmuz 2015 Çarşamba

SOGAN SOSLU ANTRIKOT




                               On gunluk mecburi aradan sonra tekrar merhabalar...
   Internet sorunu nedeni ile bu kadar ara vermek zorunda kaldim, neyse ki tekrar buradayim :)

                                          Et sevenler icin nefis soslu ana yemek...
              Farkli ve lezzetli bir sosla izgara etleri servis etmek bence tadina tat katiyor. 
Icine eklenen sirke de sizi hic endiselendirmesin cunku sadece pisme esnasinda kokusu oluyor daha sonra koku kalmiyor.



Malzemeler
  • 6 parca antrikot
  • 1-2 corba kasigi zeytinyagi
      Sogan Sos icin,
  • 4 adet orta boy sogan
  • 1/2 cay bardagi zeytinyagi
  • 1/2 corba kasigi domates salcasi
  • 1/2 corba kasigi biber salcasi
  • Yarim kesmeseker veya 1 cay kasigi silme toz seker
  • 1/2 cay bardagi uzum sirkesi
  • Tuz

Yapilisi
  • Soganlari soyup temizledikten sonra once boylamasina sekiz esit ucgen parcaya sonra enine iki parcaya kesin. Zeytinyagi koydugunuz tavada hafifce soteleyin.
  • Uzerine domates salcasi, biber salcasi, toz seker ve tuz ilave ederek 1-2 dakika daha kavurun. Sirkesini de ekleyip 10 dakika kisik ateste pisirin. Pistikten sonra da dinlenmeye birakin.
  • Son olarak da etleri zeytinyagi eklediginiz tavada onlu arkali pisirin. Dilerseniz tavada yuksek ateste muhurleyip 5-10 dakika da 200 derecelik firinda da pisirebilirsiniz.
  • Servis tabagina kizarmis etlerle sogan sosunu alip, yaninda da patates puresi veya istediginiz bir sebze ile servis edebilirsiniz.

AFIYET VE HELAL OLSUN :)



Tarif : Sofra Dergisi



           Kisi sayisina gore malzemeleri arttirip, azaltabilirsiniz. Sogan sos orjinal olcude 1 kg yaziyodu fakat ben cok oldugunu dusundugum icin bu sekilde ayarladim.



12 yorum:

  1. Vay be şahane görünüyor. Ben yemek yapmayı pek beceremem, açıkçası pek vakit de bulamıyorum. Böyle güzel lezzetler hazırlayanları hayranlıkla izleyenlerdenim, ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok tesekkur ederim. Vakit yoksa tabi zor da ama inanin bu yemegi hazirlamasi cok kolay, eminim sizde deneseniz yaparsiniz :)

      Sil
  2. antrakot hiç yapmamışım dem ek ki. bilmiyom. o ince uzun şeyler ne ki, patates mi ne sebzesi anlamadım yaaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaaa... Deep nasil antrikot hic yapmamisim, oyleyse hemen yapican :)

      Ince uzun sebzeler patates degil, yesil fasulyenin beyaz versiyonu oluyor :) Turkiye de var mi hic bilmiyorum, burda cok kullaniliyor.

      Sil
  3. nefis bir et yemeği.. Çok güzel pişmiş. Ellerine sağlık.. Sevgiler..:)

    YanıtlaSil
  4. Yemek harika görünüyor, porsiyonlarda büyük:) Sosta dediğiniz gibi sirke konusunda çekinmeye hiç gerek yok o kokudan eser kalmıyor çünkü. Ellerine sağlık, sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok sagol Zulalcim, biraz bolcuyum galiba :) Ama agir bir yemek degildi yaninda salata ile gayet hafif oluyor.
      Kocaman sevgiler :)

      Sil
  5. Nasıl güzel görünüyor :D

    YanıtlaSil

Yorumlarinizi her zaman beklerim, benim icin cok degerliler... Ayrica her turlu elestiri ve onerilerinize acigim. Simdiden cok tesekkur ederim :)