28 Ağustos 2015 Cuma

SAKSI KEBABI VE HAVUCLU PILAV






                                        Eglenceli bir haftasonu sizlerle olsun :)



Malzemeler

   Saksi Kebabi icin,

  • 3 adet bostan patlican
  • 1 adet sogan
  • 2 dis sarimsak
  • 500 gr kuzu eti ( kusbasi dogranmis )
  • 3 corba kasigi zeytinyagi
  • 2 adet domates (kup kup dogranmis )
  • 1 su bardagi haslanmis bezelye
  • 3 adet sivri biber ( iri dogranmis )
  • Tuz, karabiber,
  • Kizartmak icin siviyag
  • Sosu icin, 1 tatli kasigi salca, 1.5 su bardagi su

Yapilisi
  • Bostan patlicanlarin saplarini kesip dis kabuklarini alaca soyun ve patlicanlari enlemesine ikiye bolun. Icini bicak yardimiyla kase gibi oyup 15-20 dakika tuzlu suda bekletin. Patlicanlari sudan cikarip fazla suyunu suzun. Sivi yagda onlu arkali kizartin.
  • Sogani ve sarimsaklari ince kiyip biberlerle beraber zeytinyaginda pembelesinceye kadar pisirin. Kusbasi kesilmis kuzu etlerini ilave edip kavurun. Etler kendi saldigi suyu cektikten sonra dogranmis domatesleri ve bezelyeleri de ekleyerek sotelemeye devam edin. 
  • Etler de iyice yumusadiktan sonra salca ve baharatlari ilave ederek karistirin. 1-2 dakika daha kavurun ve ocaktan alin.
  • Hazirladiginiz ic harci kizarmis patlicanlarin iclerine doldurarak tepsiye yerlestirin. Uzerlerine de dilimlenmis domates ve biber koyun.
  • Salcayi 1.5 su bardagi sicak suda eritip patlicanlarin uzerlerine ve aralarina dokun.
  • Onceden isitilmis 180 derece firinda suyunu cekene kadar pisirip sicak olarak servis yapin.


    Havuclu Pilav icin,
  • 2 su bardagi baldo pirinc
  • 2 adet havuc
  • 3 su bardagi tavuk suyu veya normal su
  • 2 yemek kasigi zeytinyagi
  • 1 yemek kasigi tereyag
  • Tuz

Yapilisi
  • Pirinci nisastasi gidene kadar 3-4 defa yikayin. Yarim saat kadar ilik suda bekletin.
  • Havuclarin dis kabugunu kazidiktan sonra kup seklinde dograyin.
  • Zeytinyagi eklediginiz tencerede havuclari bir kac dakika kavurun.
  • Suda beklettiginiz pirincleri suzdukten sonra havuclarin uzerine ekleyerek kavurun.
  • Sicak suyunu ve tuzunu ilave edip uzeri goz goz oluncaya kadar orta ateste daha sonra kisik ateste pisirin ve ocaktan alin.
  • Uzerine tereyag parcalari ekleyip 10-15 dakika demlenmesini saglayin.

AFIYET, HELAL OLSUN...




24 yorum:

  1. Patlıcanın her halini çok severim..Eline sağlık sunum da çok hoş görünüyor..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende cok seviyorum, yazin muhtesem sebzesi :)

      Tesekkurler Sevdicann..

      Sil
  2. havuçlu pilava bayılırım..elllerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  3. Her ikisi de harika görünüyor... Ellerine sağlık...:)

    YanıtlaSil
  4. Manzara cok istah acici Sinemcigim. Patlican yemeklerinde alaca soyma islemi benim cok hosuma gider, gorunum muthis olur... Saksi kebabi da pilavla birlikte olunca hani yemede yaninda yat derler ya o derece lezzetli olur. Ellerine saglik canim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her ikisi de benim icin harika bir menu Zulalcim :) Guzel yorumun icin cok tesekkur ederim canim :)

      Sil
  5. aaaaa bu ne yaaa ilk defa görüyom ama sanırım çok güzeldir de miiii :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok canim bence sen bu yemegi ilk defa goruyo olamazsin :) Enfes enfes Deep hic tatmadiysan mutlaka denemen gerek derim :)

      Sil
  6. Fırında patlıcan kebabı nefis olmuş:)) Patlıcan sebzesini ayrıca severim her şeye çok yakışır. Ellerinize sağlık:))
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benimde cok sevdigim bir sebze, kozlenmis salatasini da cok severim :)

      Guzel yorumunuz icin cok tesekkur ederim :)

      Sil
  7. ellerine saglik canim harika gorunuyolar, biliyomusun Edirne pazardan aldigim patlicanlar var dolapta, nerdeyse 10 gun oldu hiçbi bozulma yok. acaba senin tarife mi nasip olacaklar, bu arada evet itiraf ediyorum arabada fasulyeden domatesine salataligina hepsi de vardi, napiiim ayrilmak zor oluyo tr deki o guzelim sebzelerden

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ulkemizdeki sebzenin meyvenin guzelligi tartisilmaz, cok normal hic sasirmadim :) En guzel sekilde degerlendirirsin eminim Sultancim, simdiden size de afiyetler olsun :)

      Sil
  8. Çok leziz görünüyor ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  9. Çok leziz görünüyor . Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  10. çok güzel görünüyor :)
    blog keşiften buldum blogunuzu .başarılar .
    bana da beklerim .
    http://hayatindengesi.blogspot.com.tr/

    http://hayatindengesi.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hosgeldiniz :) Cok tesekkur ederim, mutlaka gelicem :)

      Sevgiler

      Sil
  11. çok lezzetli gözüküyor tadı da öyle zaten ayrıca havuç pilava çok yakışıyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle ayni fikirdeyim :) Guzel yorumun icin tesekkurler :)

      Sil

Yorumlarinizi her zaman beklerim, benim icin cok degerliler... Ayrica her turlu elestiri ve onerilerinize acigim. Simdiden cok tesekkur ederim :)