8 Şubat 2016 Pazartesi

LOHUSA SERBETI






                                 Cooook uzun bir aradan sonra herkese merhabalar :)
                
               Renkli mi renkli, seker tadinda unutamayacaginiz baslangiclar sizinle olsun...



Malzemeler
  • 500 gr Lohusa ( Kizamik ) Sekeri
  • 3 adet cubuk tarcin
  • 1 adet muskat
  • 20 adet karanfil
  • 17 bardak ( 250 ml ) su

Yapilisi
  • Lohusa sekerini derin bir tencereye alarak uzerine suyunu ilave edin. Seker eriyene kadar orta ateste kaynatin. 20-25 dakika kaynadiktan sonra diger malzemeleri icine ekleyin ve 25 dakika daha kisik ateste kaynatin.
  • Serbet soguduktan sonra suzerek surahilere alin. Soguk ya da sicak servis edebilirsiniz.
  • Servis esnasinda da toz antep fistigi, kavrulmus toz findik veya toz badem ekleyerek lezzetine lezzet katabilirsiniz.

AFIYET VE DE HELAL OLSUN :)


          Bu serbeti hazirlarken kullandiginiz sekerin kalitesi cok onemli, o yuzden mutlaka kalitesinden emin oldugunuz bir yerden alin. 
          Su miktarini kendi damak zevkinize gore arttirip, azaltabilirsiniz. Ben cok sekerli sevmedigim icin su miktarini da ona gore ayarladim.






16 yorum:

  1. Güzel dileğin için teşekkürler. Bu serbetten yapmıştım ben de hey gidi günler hey. .

    YanıtlaSil
  2. Hoşgeldiniz , hoşluklarla geldiniz ;))) eskiler nasıl da güzel geleneklere imza atmışlar. Lohusa şerbeti. Kültürümüzün unutulmaya yüz tutmuş en güzel geleneklerinden birisi. Paylaşım için teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok tesekkur ederim :) Soylediklerinize katilmamak mumkun degil, keske eski geleneklerimizi daha cok yasatabilsek, eskiden yapilan bir cok gelenegin bir anlami olduguna inanirim.
      Guzel yorumunuz icin ben tesekkur ederim :)

      Sil
  3. ne güzel gözüküyoooooo :)

    YanıtlaSil
  4. Elinize sağlık. Ben bu şerbeti geçen yıl gittiğim bir düğüne katılmak için gittiğim Almanya'da hoca nikahından sonra yapıp küçük bardaklarla ikram etmiştim çok beğenilmişti :)
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Anlamindan farkli sekilde sunmussunuz, bence cok da guzel olmus :) Gelenekler her sekilde yasatilmali diye dusunurum. Sizinde ellerinize saglik :)
      Cok tesekkur ederim.

      Sil
  5. Hoş geldiin:) Güzel ve anlamlı bir tarifle gelmişsin. Lohusa şerbeti içmeyeli çok oldu, ictigimde soguk olmasını tercih ederim... Ellerine sağlık, tekrar hoş geldin canim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hosbuldum Zulalcim :) Evet verilen araya uygun bir geri donus olsun istedim :) Serbeti bende soguk tercih ederim her ne kadar kisin hic soguk icemesem de :)
      Desteklerin icin bende ayrica cok tesekkur ederim :)
      Sevgiler

      Sil
  6. Çok güzel bir başlangıç oldu bu ve çok tatlı..:) Bu lohusa şerbetini hazırlamamıştım hiç. Şimdi örendim nasıl yapıldığını. Çok da güzel görünüyor.. Ellerine sağlık.. Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok tesekkur ederim Nahidecim :) Denemeni tavsiye ederim, acikcasi bende ilk kez yaptim. Baharatlarin verdigi hos kokusu ile damak da guzel bir tat birakiyor. Sadece benim gibi iceceklerinde seker kullanmiyosan tadi cok sekerli gelebilir. Onun icinde ben ekstra ekstra su ilavesi yaptim gerci adi ustunde Serbet tabi sekerli olucak :)
      Yalniz birakmadigin icin cok tesekkur ederim canim...
      Sevgiler

      Sil
  7. blog keşif etkinliğinden buldum bloğunu ve takibe aldım bende yeni blo açtım üstelik şuan bir çekilişim var beklerim http://sengulasikkutlu.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hosgeldiniz :) Mutlaka gelicem burdan da hayirli olsun :)

      Sil

Yorumlarinizi her zaman beklerim, benim icin cok degerliler... Ayrica her turlu elestiri ve onerilerinize acigim. Simdiden cok tesekkur ederim :)