25 Şubat 2017 Cumartesi

KREMSANTILI KEK






                           Nemli nemli, tadi damaginizda kalacak enfes bir kek tarifi :)

                 Sadece bu olculerde yaparsaniz genis bir kek kalibi ya da iki kalip kullanarak yapmanizi oneririm.  Ben 24 cm lik bir kalip kullandigim icin harcim cok fazla geldi. 



Malzemeler
  • 4 adet yumurta
  • 1.5 su bardagi toz seker
  • 1/2 su bardagi siviyagi
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardagi soguk sut
  • 1 paket krem santi
  • 1 su bardagi dovulmus ceviz
  • 2 yemek kasigi kakao
  • Aldigi kadar un
Yapilisi
  • Oncelikle krem santi ve soguk sutu bir  kaba alarak cirpin.
  • Ayri bir kabin icinde yumurtalari ve toz sekeri iyice cirpin. Icerisine kremsantiyi, siviyagi, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip karistirin. En son unu azar azar ilave edip karistirmaya devam edin.
  • Hazirladiginiz harci ikiye bolup, yarisina kakao diger yarisina da cevizi ekleyin. 
  • Kek kalibini yaglayip once kakaolu harci uzerine de cevizli harci dokun ve onceden isitilmis 180 derece firinda pisirin.

AFIYET VE HELAL OLSUN :)


Tarif : Yesil Salata'dan, kendilerine bu harika tarif icin tesekkur ederim. 



9 yorum:

  1. Krem Şanti tatlılara hoş bir tat veriyor bence :)

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık.. krem şantili kekler yumuş yumuş oluyor..
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Nahidecim, evet tadına tat katıyor:)

      Sil
  3. Ellerine sağlık özlemişim şöyle güzel bir keki sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim arkadaşım beğenmene sevindim :)
      Sevgiler

      Sil
  4. Naptın Sinemcim! Resmen dilimlere uzanıp yemek istedim, yumuşaklığı öyle hissediliyor ki.
    Harikasın!
    Eline sağlık!
    Ah azıcık yakın olsaydık :)

    YanıtlaSil
  5. Eline sağlık Sinemciğim kek güzel görünüyor :)
    Krem şanti geleneksel kek malzemeleri arasında yer almıyor. Merak edip denemiştim ve ben de güzel sonuç almıştım.
    Bu arada tarifteki yağ miktarına bayıldım. :)
    Sevgiler diliyorum :)

    YanıtlaSil
  6. cıks cıks bu yenmez tadından :)

    YanıtlaSil

Yorumlarinizi her zaman beklerim, benim icin cok degerliler... Ayrica her turlu elestiri ve onerilerinize acigim. Simdiden cok tesekkur ederim :)