Nemli nemli, tadi damaginizda kalacak enfes bir kek tarifi :)
Sadece bu olculerde yaparsaniz genis bir kek kalibi ya da iki kalip kullanarak yapmanizi oneririm. Ben 24 cm lik bir kalip kullandigim icin harcim cok fazla geldi.
Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 1.5 su bardagi toz seker
- 1/2 su bardagi siviyagi
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 su bardagi soguk sut
- 1 paket krem santi
- 1 su bardagi dovulmus ceviz
- 2 yemek kasigi kakao
- Aldigi kadar un
Yapilisi
- Oncelikle krem santi ve soguk sutu bir kaba alarak cirpin.
- Ayri bir kabin icinde yumurtalari ve toz sekeri iyice cirpin. Icerisine kremsantiyi, siviyagi, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip karistirin. En son unu azar azar ilave edip karistirmaya devam edin.
- Hazirladiginiz harci ikiye bolup, yarisina kakao diger yarisina da cevizi ekleyin.
- Kek kalibini yaglayip once kakaolu harci uzerine de cevizli harci dokun ve onceden isitilmis 180 derece firinda pisirin.
AFIYET VE HELAL OLSUN :)
Tarif : Yesil Salata'dan, kendilerine bu harika tarif icin tesekkur ederim.
Krem Şanti tatlılara hoş bir tat veriyor bence :)
YanıtlaSilKesinlikle Şenaycım :)
SilEllerine sağlık.. krem şantili kekler yumuş yumuş oluyor..
YanıtlaSilSevgiler..
Teşekkür ederim Nahidecim, evet tadına tat katıyor:)
SilEllerine sağlık özlemişim şöyle güzel bir keki sevgiler
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim arkadaşım beğenmene sevindim :)
SilSevgiler
Naptın Sinemcim! Resmen dilimlere uzanıp yemek istedim, yumuşaklığı öyle hissediliyor ki.
YanıtlaSilHarikasın!
Eline sağlık!
Ah azıcık yakın olsaydık :)
Eline sağlık Sinemciğim kek güzel görünüyor :)
YanıtlaSilKrem şanti geleneksel kek malzemeleri arasında yer almıyor. Merak edip denemiştim ve ben de güzel sonuç almıştım.
Bu arada tarifteki yağ miktarına bayıldım. :)
Sevgiler diliyorum :)
cıks cıks bu yenmez tadından :)
YanıtlaSil