30 Ocak 2009 Cuma

DAMLA ÇİKOLATALI KURABİYE

Malzemeler
  • 125 gr margarin (oda sıcaklığında beklemiş)
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 yumurta
  •  3 kahve fincanı pudra şekeri
  • 10 kahve fincanı un
  • 1 su bardağı toz fındık
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

      Üzeri için; damla çikolata

      Yapılışı:
      * Un, pudra şekeri, toz fındık, kabartma tozu ve vanilyayı bir kabın içinde karıştırıyoruz.
      * Hazırlanan unlu karışıma margarin, sıvıyağ ve yumurtayı ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz.
       * Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp şekil vererek damla çikolataya batırıyoruz.
       * 170 derecede önceden ısıtılmış fırında beyaz kalacak şekilde pişiriyoruz.

Afiyet Olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarinizi her zaman beklerim, benim icin cok degerliler... Ayrica her turlu elestiri ve onerilerinize acigim. Simdiden cok tesekkur ederim :)