Malzemeler
Hamuru için;
- 1 yumurta
- 125 gr margarin
- 3 yemek kaşığı süt
- 2 yemek kaşığı şeker
- yarım çay kaşığı tuz
- alabildiği kadar un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 4-5 elma
- 2 çay kaşığı tarçın
- Kuru kayısı
- 2,5 kaşık şeker
- ceviz
Yapilisi
- Hamur için gerekli malzemelerin hepsini bir kapta birleştirip, karıştırarak yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
- Hazırlamış olduğunuz hamurun 1/4 ünü ayırarak az olan kısmı derin dondurucuya atılır ve biraz sertleşmesi beklenir. Diğer hamur yağlanmış olan borcama yayılır.
- İç harcı için, elmalar rendelenir ve tavada kavrulur. Kuru kayısılar doğranarak kavrulmakta olan elmalara ilave edilir ve elmalarla pişirilir. Pişmesinin bitimine yakın şekeri konulur.
- Piştikten sonra da tarçın ilave edilir ve soğumaya bırakılır.
- Soğuyan harç, borcama yayılmış olan hamurun üzerine eşit şekilde dağıtılır. Üzerine iri kırılmış olan cevizler serpilir.
- Dolapta bekletmiş olduğunuz hamur en son olarak cevizlerin üstüne rendelenir ve 180 derecedeki ısınmış fırına konur.
- Fırından çıkardıktan sonra üzerine pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz.
AFIYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarinizi her zaman beklerim, benim icin cok degerliler... Ayrica her turlu elestiri ve onerilerinize acigim. Simdiden cok tesekkur ederim :)