3 Şubat 2009 Salı

ELMALI TART




Malzemeler
Hamuru için;
  • 1 yumurta
  • 125 gr margarin
  • 3 yemek kaşığı süt
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • yarım çay kaşığı tuz
  • alabildiği kadar un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
İç harcı için;
  • 4-5 elma
  • 2 çay kaşığı tarçın
  • Kuru kayısı
  • 2,5 kaşık şeker
  • ceviz
Yapilisi
  • Hamur için gerekli malzemelerin hepsini bir kapta birleştirip, karıştırarak yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
  • Hazırlamış olduğunuz hamurun 1/4 ünü ayırarak az olan kısmı derin dondurucuya atılır ve biraz sertleşmesi beklenir. Diğer hamur yağlanmış olan borcama yayılır.
  • İç harcı için, elmalar rendelenir ve tavada kavrulur. Kuru kayısılar doğranarak kavrulmakta olan elmalara ilave edilir ve elmalarla pişirilir. Pişmesinin bitimine yakın şekeri konulur.
  • Piştikten sonra da tarçın ilave edilir ve soğumaya bırakılır.
  • Soğuyan harç, borcama yayılmış olan hamurun üzerine eşit şekilde dağıtılır. Üzerine iri kırılmış olan cevizler serpilir.
  • Dolapta bekletmiş olduğunuz hamur en son olarak cevizlerin üstüne rendelenir ve 180 derecedeki ısınmış fırına konur.
  • Fırından çıkardıktan sonra üzerine pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz.
AFIYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarinizi her zaman beklerim, benim icin cok degerliler... Ayrica her turlu elestiri ve onerilerinize acigim. Simdiden cok tesekkur ederim :)