19 Mart 2009 Perşembe

İKİ TÜRLÜ BÖREK

Bu böreğimi aslında sadece ıspanaklı yapıcaktım ama patatesli iç artınca böyle değerlendirmeyi düşündüm ve iki türlü börek oldu. Ayrıca tek dilimi bile çok doyurucu oldu.



Malzemeler
  • 5 yufka
  • 600-700 gr ıspanak
  • 3-4 patates
  • 1 soğan
  • 2-3 dal taze soğan
  • maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • Harcı için, 1 su bardağı yoğurt, 2 yumurta, 1 su bardağı süt ve 1 su bardağı sıvı yağ

Yapılışı

  1. Önce ıspanakları iyice yıkayıp,suyunun süzülmesi için bir kenara alıyoruz.
  2. Ayrı bir tavaya 1 soğanı doğrayıp çok az yağda hafif kavurup kırmızıbiberini içine koyup, elimizle doğradığımız ıspanağı ilave ediyoruz. Hiç su koymadan tavanın kapağını kapatıp kendi suyunda pişmesini sağlıyoruz. Piştikten sonra kenara alıp soğumasını bekleyin.
  3. Patatesli harç içinde ben salata için yaptığım harcın artanını kullandım. Haşlanmış patatesleri ezip ince doğranmış yeşil soğan ve maydanozu ekleyin,biraz da tuzunu ilave edin.
  4. Eni yüksek bir borcamın en altına ilk yufkayı serin,kenarları dışarda kalıcak. hazırladığınız iç harcından yufkanın her yerine kaşık ve fırça yardımıyla sürün. üzerine tekrar yufka koyup,ikinci katı da aynı şekilde yapın. üçüncü katta patatesli harcı üzerine yine yufka ve harç şeklinde devam edin.
  5. Ardından ıspanaklı harcı koyup aynı şekilde harç yufka şeklinde kapatın.
  6. Kalan harcı böreğin her yerine gelecek şekilde dağıtın.
  7. 180 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.

Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarinizi her zaman beklerim, benim icin cok degerliler... Ayrica her turlu elestiri ve onerilerinize acigim. Simdiden cok tesekkur ederim :)