Malzemeler
- 1 paket yumuşak margarin
- 1/2 su bardağı ayçiçek yağı
- 1 su bardağı yoğurt
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yumurtanın akı
- 2 tatlı kaşığı mahlep
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- üzeri için, yumurta sarısı ve çörek otu
Yapılışı
- Margarini küçük parçalara bölün ve yoğuracağınız kaba alın. Üzerine ayçiçek yağı,yoğurt,yumurta akı,toz şeker,tuz ve mahlepi ekleyip çatalla ezerek karıştırın.
- Un ve kabartma tozunu eleyerek ilave edin ve ele yapışmayacak yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Uzunca bir süre yoğurmaya çalışın. Kıvamı ve esnekliği artar.
- Fırını 175 dereceye ayarlayıp ısıtın.
- Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparın. Çatalların her birinin eşit büyüklükte olması için önceden hamuru parçalara bölün.
- Her parçaya uzun ve parmak inceliğinde bir rulo haline getirip tezgahın üzerine S şeklinde yerleştirin. Uçlarını birleştirerek yağlı kağıt serili tepsiye dizerek üzerlerine bolca yumurta sarısı sürün. Ben biraz az sürmüşüm.. :)
- Çatalları tepsiye yerleştirirken çatal şeklinin arasındaki boşlukları elinizle iyice açın ki, pişerken hamur kabarınca boşluklar dolmasın.
- 40-45 dk üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarinizi her zaman beklerim, benim icin cok degerliler... Ayrica her turlu elestiri ve onerilerinize acigim. Simdiden cok tesekkur ederim :)