19 Mart 2009 Perşembe

ÇATAL VE TUZLU KURABİYELER



Malzemeler

  • 1 paket yumuşak margarin
  • 1/2 su bardağı ayçiçek yağı
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yumurtanın akı
  • 2 tatlı kaşığı mahlep
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • üzeri için, yumurta sarısı ve çörek otu

Yapılışı

  1. Margarini küçük parçalara bölün ve yoğuracağınız kaba alın. Üzerine ayçiçek yağı,yoğurt,yumurta akı,toz şeker,tuz ve mahlepi ekleyip çatalla ezerek karıştırın.
  2. Un ve kabartma tozunu eleyerek ilave edin ve ele yapışmayacak yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Uzunca bir süre yoğurmaya çalışın. Kıvamı ve esnekliği artar.
  3. Fırını 175 dereceye ayarlayıp ısıtın.
  4. Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparın. Çatalların her birinin eşit büyüklükte olması için önceden hamuru parçalara bölün.
  5. Her parçaya uzun ve parmak inceliğinde bir rulo haline getirip tezgahın üzerine S şeklinde yerleştirin. Uçlarını birleştirerek yağlı kağıt serili tepsiye dizerek üzerlerine bolca yumurta sarısı sürün. Ben biraz az sürmüşüm.. :)
  6. Çatalları tepsiye yerleştirirken çatal şeklinin arasındaki boşlukları elinizle iyice açın ki, pişerken hamur kabarınca boşluklar dolmasın.
  7. 40-45 dk üzeri kızarıncaya kadar pişirin.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarinizi her zaman beklerim, benim icin cok degerliler... Ayrica her turlu elestiri ve onerilerinize acigim. Simdiden cok tesekkur ederim :)