- 4 adet havuç
- 4 adet patates
- 7-8 adet yeşil soğan
- Kıvırcık salata
- Maydanoz
- zeytinyağ
- limon
- tuz
Yapılışı
- Patatesler haşlanır ve piştikten sonra sıcakken çatalla ezilir. Soğuması için bekletilir.
- Havuçlar traşlanarak rende yapılır. Rendelenen havuçlara yağ ve limonu ilave edilerek streç film serdiğimiz derin bir borcama aktarılır. Üzerini iyice düzleştirin. Buzdolabında dinlendirin.
- Soğuttuğunuz patateslere ince kıydığınız yaşil soğanı,maydanozu ve kıvırcığı ilave edin,arkasından yağını ve limonunu tuzunu koyun.
- Hazırlamış olduğunuz patatesli karışımı da havuçların üzerine ilave edip,dolapta dinlendirin.
Afiyet Olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarinizi her zaman beklerim, benim icin cok degerliler... Ayrica her turlu elestiri ve onerilerinize acigim. Simdiden cok tesekkur ederim :)