17 Mart 2009 Salı

MUZLU BATON YAŞ PASTA

Bu pasta tarifini http://www.sefertası.blogspot/ adresinden almıştım. Kendilerine burdan da çok teşekkür ediyorum. Çok kolay ve pratik bir pasta oluyor. Ayrıca tadı da müthiş...





Pandispanya Malzemeleri

  • 3 yumurta (oda sıcaklığında beklemiş)

  • 3 yemek kaşığı un

  • 3 yemek kaşığı şeker

  • 1 yemek kaşıı sıvıyağ

  • 1 paket kabartma tozu

  • 1 paket vanilya

Krema malzemeleri

  • 1 paket muzlu cremole

  • 2 su bardağı soğuk süt

  • 2 veya 3 adet muz

süslemek için ; hindistan cevizi,fıstık ya da kiraz şekerlemesi


Yapılışı

  1. Yumurta ve şekeri bembeyaz olana kadar çırpıyoruz. pandispanya için kalan diğer malzemeleri de ilave ederek kaşıkla iyice özdeşleştiriyoruz.

  2. Hazırlanan karışımı yağlı kağıt serili mini fırın tepsisine ( ufak borcam da olabilir) dökün. 180 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana dek pişirin.

  3. Fırından çıkardıktan hemen sonra sıcak sıcak yuvarlayın ve soğumasını bekleyin.

  4. Ayrı bir yerde krema için soğuk süt ve cremoleyi tarifinde söylendiği gibi 3-5 dk çırpıp hazırlayın.

  5. Soğuyan pandispanyayı kağıdından yavaşça ayırın ve pandispanyanın üzerine kremanın yarısını sürüp, soyulmuş muzu boyuna üzerine koyun. Ruloyu tekrar kıvırıp kalan kremayı da üzerine sürün ve dilediğiniz biçimde süsleyebilirsiniz.

Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarinizi her zaman beklerim, benim icin cok degerliler... Ayrica her turlu elestiri ve onerilerinize acigim. Simdiden cok tesekkur ederim :)