22 Nisan 2009 Çarşamba

DAĞINIK KURABİYE


Malzemeler
  • 3 küçük ya da 2 iri yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım paket yumuşak tereyağı ya da margarin
  • Yarım limon kabuğu rendesi
  • 3,5 su bardağı un
  • 2 çay kaşığı kabartma tozu
  • 2 çay kaşığı vanilya
  • Yarım su bardağı fındık kırığı
  • 1 çay bardağı damla çikolata
İsteğinize göre her çeşit malzemeyi ilave edebilirsiniz. Kuru üzüm,ceviz gibi...

Yapılışı
  1. Fırınınızı 180 derecede ısıtın.
  2. Yumurta ve toz şekeri mikser yardımı ile çırpın. İçine yumuşamış yağı ekleyip, tekrar çırpın. Unu azar azar ekleyerek çırpmaya devam edin. Kabartma tozu ve vanilya ekleyin, son kez çırpın. Son olarak limon kabuğu rendesi ve arzu ettiğiniz çeşit ve miktarda iç malzemesi ekleyin. Bir kaşık yardımı ile tüm malzemeyi iyice karıştırın. Yapışkan bir hamur elde edeceksiniz.
  3. Bir tepsiye yağlı kağıt serin.
  4. Bir çorba kaşığını hamura daldırıp dolu dolu bir kaşık hamur alın, diğer elinizin işaret parmağı ile tepsiye sıyırın. Şeklinin bozuk olması hiç önemli değil, adından da anlaşıldığı üzere dağınık olacak. Tüm hamuru aralıklı olarak tepsiye dizin. Bu tariften yaklaşık iki tepsi kurabiye çıkıyor.
  5. Kurabiyeleri ısınmış fırında üstü kızarana kadar pişirin. Pişen kurabiyelerin kıtırlığını korumak için iyice soğumadan kaldırmayın.
AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarinizi her zaman beklerim, benim icin cok degerliler... Ayrica her turlu elestiri ve onerilerinize acigim. Simdiden cok tesekkur ederim :)