FELLAH KÖFTESİ ( SARIMSAKLI KÖFTE )
Malzemeler
- 1 su bardağı ince bulgur
- 1 çay bardağı irmik
- yarım çay bardağı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı salça
- Sosu için; 1 çay bardağı zeytinyağ, 1 demet maydanoz, taze soğan,1 yemek kaşığı salça (ben biber ve domates salçası karışık kullandım ), 1adet limonun suyu, 1 çay kaşığı kimyon, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı pulbiber
Yapılışı
- Ayıklanmış bulgur ve irmiği bir kabın içine alın, bir miktar sıcak su ile ıslatın. 1 yemek kaşığı kadar salça ilave ederek yoğurmaya başlayın. 1-2 dk yoğurduktan sonra unu ilave edin. 1 çay kaşığı tuz da ekleyin. Hamur gibi yapın.
- Küçük parçalara ayırıp, elinizle misket şekline getirin ve yuvarlayın.
- 1 lt kaynamış su da 5 dk haşlayın. Haşlanırken 1 çay kaşığı tuzu suyuna ilave edin. Süzgeçten geçirin. Soğumaya bırakın.
- Sosu için; zeytinyağına minik doğranmış taze soğanları ( ben taze sarımsakda kullandım) koyarak biraz kavurun. İçine salçayı da ilave ederek kısık ateşte pişirin. ( istenirse içine salçanın yanısıra domates rendesi de konabilir). Ocağı kapatıktan sonra limon suyunu, karabiber, kimyon ve pulbiberi ilave edin.
- Süzülmüş olan misket köfteleri bu karışıma katarak karıştırın. Üzerine kıyılmış maydanoz koyarak, dilerseniz yoğurt ile servis yapabilirsiniz.
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarinizi her zaman beklerim, benim icin cok degerliler... Ayrica her turlu elestiri ve onerilerinize acigim. Simdiden cok tesekkur ederim :)