3 Mayıs 2009 Pazar

KOLAY BİSKÜVİLİ PASTA



Malzemeler
  • 2 paket petibör bisküvi
  • 1 paket toz kremşanti
  • 1 paket toz çikolata sosu
  • 2.5 su bardağı süt ( çikolata sosu için )
  • 1 bardak süt ( kremşanti için)
  • 1 su bardağı hindistancevizi
  • isteğe bağlı içine, çamfıstığı ya da fıstık
Yapılışı
  1. Önce çikolata sosunu hazırlayın ( paketin arkasında yazan şekilde )
  2. Bisküvileri ister rondodan geçirin, isterseniz bir buzdolabı poşetine koyup ezin ve hazırlamış olduğunuz çikolata sosuyla karıştırın. Burada çikolata sosu yanmasın, dikkat edin. Üzerinde kabarcıklar çıkmaya başlayınca tamam demektir. Daha sonra icine hindistan cevizini ya da fıstığınızı koyun.
  3. Ayrı bir yerde de toz krem şantiyi soğuk bir bardak süt ile iyice köpürene kadar karıştırın.
  4. Dilediğiniz bir kek kalıbının içini streç film ile kaplayın, aynı zamanda kalıbın üzeri kapanacak kadarda streç filmi dışarı doğru bırakın. ( kalıbınız yoksa da evinizde bulunan herhangi bir kabın altına streç film sererek yapabilirsiniz)
  5. Hazırladığınız kremşantinin bir kısmını kalıbınızın altına yayın ve üzerine bisküvi,çikolata soslu karışımı koyun. Aynı işlemi malzemeleriniz bitene kadar tekrarlayın. Bittikten sora dışarı sarkan streç filmi kapatın ve buzdolabında bir gün beklettikten sora servise hazırdır. İsterseniz üzerine hindistan cevizi serpebilirsiniz.
AFİYET OLSUN...

1 yorum:

  1. Günaydın Sinem Hanım. Blogunuz hayırlı olsun, başarılar dilerim.Tekrar görüşmek dilğiyle, sağlıkla kalın.

    YanıtlaSil

Yorumlarinizi her zaman beklerim, benim icin cok degerliler... Ayrica her turlu elestiri ve onerilerinize acigim. Simdiden cok tesekkur ederim :)