7 Nisan 2009 Salı

TAVUKLU BULGUR PİLAVI




Malzemeler
  • 1.5 su bardağı pilavlık bulgur
  • 3 adet çarliston veya sivri biber
  • 4 adet domates
  • 1 büyük boy kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 2-3 parça haşlanmış tavuk eti
  • 2.5 su bardağı su
Yapılışı
  1. Kuru soğanı ince ve çok iri olmayacak şekilde doğrayıp,biberi de aynı şekilde doğrayarak soğana ilave ediyoruz ve 2 yemek kaşığı sıvıyağda hafif kavuruyoruz.
  2. Soğan yeterince kavuruldaktan sonra içine soyup,doğramış olduğumuz domatesi ilave ediyoruz ve pişmesini bekliyoruz.
  3. Bu arada bulgurumuzu ayıklayıp,yıkıyoruz. Temizlediğimiz bulguru kenarda bekletiyoruz.
  4. Pişen domateslere 1 yemek kaşığı salçayı da ekleyip haşlanmış tavuk etini ilave ediyoruz. Arkasından temizlemiş olduğumuz bulguruda içine katarak bir iki karıştırıp tuzunu ve suyunu ekleyerek pişmeye bırakıyoruz.
  5. Pilav pişmeye yakın isteğe bağlı tabi ben az tereyağı koyuyorum. Piştiğinde de kağıt havluyla kapatarak birkaç dakika demlenmesini sağlıyorum.


AFİYET OLSUN...




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarinizi her zaman beklerim, benim icin cok degerliler... Ayrica her turlu elestiri ve onerilerinize acigim. Simdiden cok tesekkur ederim :)