Malzemeler
- 1.5 su bardağı pilavlık bulgur
- 3 adet çarliston veya sivri biber
- 4 adet domates
- 1 büyük boy kuru soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
- 2-3 parça haşlanmış tavuk eti
- 2.5 su bardağı su
- Kuru soğanı ince ve çok iri olmayacak şekilde doğrayıp,biberi de aynı şekilde doğrayarak soğana ilave ediyoruz ve 2 yemek kaşığı sıvıyağda hafif kavuruyoruz.
- Soğan yeterince kavuruldaktan sonra içine soyup,doğramış olduğumuz domatesi ilave ediyoruz ve pişmesini bekliyoruz.
- Bu arada bulgurumuzu ayıklayıp,yıkıyoruz. Temizlediğimiz bulguru kenarda bekletiyoruz.
- Pişen domateslere 1 yemek kaşığı salçayı da ekleyip haşlanmış tavuk etini ilave ediyoruz. Arkasından temizlemiş olduğumuz bulguruda içine katarak bir iki karıştırıp tuzunu ve suyunu ekleyerek pişmeye bırakıyoruz.
- Pilav pişmeye yakın isteğe bağlı tabi ben az tereyağı koyuyorum. Piştiğinde de kağıt havluyla kapatarak birkaç dakika demlenmesini sağlıyorum.
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarinizi her zaman beklerim, benim icin cok degerliler... Ayrica her turlu elestiri ve onerilerinize acigim. Simdiden cok tesekkur ederim :)