Malzemeler
- 300 gr. dana kuşbaşı
- 2 adet iri patlıcan
- 2 adet kabak
- 2 adet havuç
- 3 adet patates
- 3 adet domates
- sıvıyağ
- 2.5 yemek kaşığı salça
- 2 adet kuru soğan
- 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
- isterseniz sivri biber,çarliston biberde koyabilirsiniz. Ben bugünlük tercih etmedim :)
Yapılışı
- Yemeklik doğradığımız soğanları tencereye alıp sıvıyağda hafif kavuruyoruz ve eti ilave ederek suyunu çekmesini bekliyoruz.
- İnce doğramış olduğumuz domatesleride pişen etlere ilave edip,kırmızıbiberini atıp mutfak tabiriyle domateslerin ölmesini bekliyoruz :) Bu karışıma salçayı da ilave ederek karıştırıyoruz.
- Soyup, küp küp doğramış olduğumuz sebzelerimizide tencerinin içine ilave ederek önce az bir su ile buharda pişiriyoruz.
- Sebzeler kendilerini bıraktıklarında üzerini geçecek kadar suyunu ve biraz da tuzunu ilave edip pişmeye bırakıyoruz.
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarinizi her zaman beklerim, benim icin cok degerliler... Ayrica her turlu elestiri ve onerilerinize acigim. Simdiden cok tesekkur ederim :)