7 Nisan 2009 Salı

TÜRLÜ


Malzemeler
  • 300 gr. dana kuşbaşı
  • 2 adet iri patlıcan
  • 2 adet kabak
  • 2 adet havuç
  • 3 adet patates
  • 3 adet domates
  • sıvıyağ
  • 2.5 yemek kaşığı salça
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
  • isterseniz sivri biber,çarliston biberde koyabilirsiniz. Ben bugünlük tercih etmedim :)

Yapılışı

  1. Yemeklik doğradığımız soğanları tencereye alıp sıvıyağda hafif kavuruyoruz ve eti ilave ederek suyunu çekmesini bekliyoruz.
  2. İnce doğramış olduğumuz domatesleride pişen etlere ilave edip,kırmızıbiberini atıp mutfak tabiriyle domateslerin ölmesini bekliyoruz :) Bu karışıma salçayı da ilave ederek karıştırıyoruz.
  3. Soyup, küp küp doğramış olduğumuz sebzelerimizide tencerinin içine ilave ederek önce az bir su ile buharda pişiriyoruz.
  4. Sebzeler kendilerini bıraktıklarında üzerini geçecek kadar suyunu ve biraz da tuzunu ilave edip pişmeye bırakıyoruz.

AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarinizi her zaman beklerim, benim icin cok degerliler... Ayrica her turlu elestiri ve onerilerinize acigim. Simdiden cok tesekkur ederim :)