3 Mayıs 2009 Pazar

ÇİLEKLİ MİLFÖY PASTA




Malzemeler
  • 8 tane milföy hamuru
  • 350 ml süt
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağından 1 parmak az un
  • Yarım tatlı kaşığı buğday nişastası
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya
  • 15 gr tereyağ
  • İçi için; çilek
  • Süslemek için; pudra şekeri
Yapılışı
  1. Önce fırını 180 derece ısıtın.
  2. Milföyleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine koyun ve yumuşamalarını bekleyin. İyice yumuşadıktan sonra üzerlerine çatalla delikler açın. Fırına koyarken üzerini bir tepsiyle kapatıp o şekilde önceden ısıtmış olduğunuz fırına atın. 15-20 dk pişirin.
  3. Krema için; şeker, un, nişasta, yumurta sarısı ve vanilyayı karıştırın. Bu karışıma sütü azar azar ilave ederek karıştırın. Ocağa alıp sürekli karıştırarak puding kıvamında pişirin. Piştikten sonra tereyağını ilave edip karıştırarak soğumasını sağlayın.
  4. Pişen milföy hamurlarını tel ızgara üzerine alıp soğumaya bırakın.
  5. Hamurların arasına kremadan sürerek, dilimlenmiş çileklerden koyun ve kat kat kapatın. Üçüncü katı kapatınca hafif üzerine bastırın. Pudra şekeri ve çilek ile süsleyerek ( fıstık da olabilir ) servis edebilirsiniz.
AFİYET OLSUN...


Bu pastayı çok sevdiğim Deniz abla ikram etmişti. Bunu mutlaka evde yaparız diye düşündük ve yapmaya karar verdim. Bu arada söylemem gerek, ona ne zaman gitsem mutlaka farklı bişey öğreniyorum :) Deniz ablaya burdan sevgilerimi gönderiyorum. Onun da güzel yüreğine sağlık.

Değişik ve çok hafif bir pasta denemeye değer... Ben 8 milföyden yaptım ama siz istediğiniz kadar artırıp azaltabilirsiniz çünkü ertesi gün milföyler çıtırlığını kaybediyor. Yapıldığı gün yenmesini tavsiye ederim. Hatta benim pastalardan biri 2 katlı... :) Ayrıca arasına ve üstüne çilek koymayıp, sadece üstüne frenk üzümü ve taze nane yaprakları koyarak da servis edebilirsiniz. Ben çilekli daha çok sevdim...

1 yorum:

  1. Ağzımın suları aktı, sayfa ne kadar güzel görünüyor başından sonuna, ellerine sağlısevgiler:)

    YanıtlaSil

Yorumlarinizi her zaman beklerim, benim icin cok degerliler... Ayrica her turlu elestiri ve onerilerinize acigim. Simdiden cok tesekkur ederim :)