14 Mayıs 2009 Perşembe

LOKUMLU KURABİYE



Malzemeler
  • 250 gr oda sıcaklığında tereyağ
  • 4 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1/2 paket vanilya
  • 1/2 paket kabartma tozu
  • Alabildiği kadar un
  • içi için; lokum çeşitleri

Yapılışı

  1. Tüm malzemeler karıştırılıp iyice yoğurulur. Burada işin püf noktası, hamurun çok yoğurulmasıdır.
  2. Hamur hazırlandıktan sonra ceviz büyüklüğünde veya biraz daha büyük parçalar kopartılıp, içerisine lokum konur ve şekil verilir.
  3. 175 derecedeki fırında yaklaşık 25 dk pişirilir.
  4. Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpiştirilir.

AFİYET OLSUN.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarinizi her zaman beklerim, benim icin cok degerliler... Ayrica her turlu elestiri ve onerilerinize acigim. Simdiden cok tesekkur ederim :)