- 250 gr oda sıcaklığında tereyağ
- 4 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1/2 paket vanilya
- 1/2 paket kabartma tozu
- Alabildiği kadar un
- içi için; lokum çeşitleri
Yapılışı
- Tüm malzemeler karıştırılıp iyice yoğurulur. Burada işin püf noktası, hamurun çok yoğurulmasıdır.
- Hamur hazırlandıktan sonra ceviz büyüklüğünde veya biraz daha büyük parçalar kopartılıp, içerisine lokum konur ve şekil verilir.
- 175 derecedeki fırında yaklaşık 25 dk pişirilir.
- Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpiştirilir.
AFİYET OLSUN.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarinizi her zaman beklerim, benim icin cok degerliler... Ayrica her turlu elestiri ve onerilerinize acigim. Simdiden cok tesekkur ederim :)