16 Mayıs 2009 Cumartesi

LİMONLU CHEESECAKE


Malzemeler

  • Tabanı için; 1 paket eti burçak, 50 gr eritilmiş tereyağ
  • Kreması için; 2 paket labne, 1 su bardağı toz şeker, 1 paket krema, 1 limon suyu ve kabuğu, 3 yemek kaşığı un + 1 yemek kaşığı nişasta
  • Sos için; 1 su bardağı su, 3 yemek kaşığı şeker, 1 limon suyu ve kabuğu, 1 yemek kaşığı nişasta, 1 yumurta, 1 tatlı kaşığı tereyağ

Yapılışı

  1. Önce cheesecake in tabanını hazırlıyoruz. Bunun için, bisküvileri un haline getirip erimiş tereyağ ile karıştırın ve yağlı kağıt serili kalıba yayın. Krema hazırlanana kadar buzdolabında bekletin.
  2. Şeker ve krema çırpılır. Labeneler eklenip tekrar çırpılır. Sırası ile diğer malzemeler eklenip çırpılır. Karışım bisküvi tabanına dökülüp 175 derecede önceden ısıtılmış fırında 40 dk pişirilir ve piştikten sonra fırının kapağını aralık bırakıp soğumasını bekleyin.
  3. Bu arada sos için, 1 su bardağı suya, şeker, limon suyu ve kabukları, nişasta, yumurta eklenip çatalla çırpılır ve pişirilerek ocaktan alınır. İçerisine tereyap eklenip sıcaklığı ile eritilir. Ilınmış cheesecake in üzerine dökülerek soğutulur. 1 gece dolapta bekletilerek servis edilir.

AFİYET OLSUN...



1 yorum:

  1. Cheescake'i çok seviyorum.Hele de Limonluysa bayılırım.sizinkide çok lezzetli ve güzel görünüyor.Ellerinize emeğinize sağlık.
    sevgiyle kalın,
    www.meltemmutfakta.com

    YanıtlaSil

Yorumlarinizi her zaman beklerim, benim icin cok degerliler... Ayrica her turlu elestiri ve onerilerinize acigim. Simdiden cok tesekkur ederim :)