Malzemeler
- 150 gr katı yağ
- 1 yumurta
- 200-250 gr un
- 50 gr pudra şekeri
- 1 çay bardağı krema ya da 4 yemek kaşığı
- 1 paket vanilya
- 3 kaşık mısır unu
- Reçel ve nutella
- İnce çekilmiş çam fıstığı (isteğe bağlı)
- Yağ, pudra şekeri, krema, yumurta, vanilya ve fıstığı iyice karıştırın. Ben mikserle karıştırdım. Daha sora mısır unu ve unu koyun ele yapışmayan bir kıvam olacak, gerekirse biraz daha mısır unu ekleyebilirsiniz.
- Streç folyoya sarıp 30 dk dolapta dinlendirin.
- Dolaptan çıkardıktan sonra İstediğiniz şekli vererek fırına atın. Elinizde kalıp yoksa bir bardak ile yuvarlak şekiller çıkarabilirsiniz. İçi içinde küçük kutu kaplarını kullanabilirsiniz. Süt kapağı, kutu krema kullanıyorsanız onun kapağı olabilir, artık gerisini sizin yaratıcılığınıza bırakıyorum.
- Reçeli ve nutellayı biraz akışkan kıvamda olması için 10 saniye mikrodalga fırında tutmanız yeterli olacaktır. Daha sonra delikli olmayan bisküvilerin üzerine sürün ve üstüne delikli olan bisküvilerinizi yapıştırın. Aynı işlemi hamur bitene kadar tekrarlayın.
- 175 derece fırında 15 dk pişirin. İsteğinize bağlı piştikten sonra üzerlerine pudra şekeri serpebilirsiniz. Tatları ve görüntüleri nefis oluyor, tavsiye ederim.
Kurabiyeleri çok lezzetli gözüküyor ellerinize saglik..
YanıtlaSilBu arada sanirim yenisin..
Aramiza hosgeldin :))
Sevgiler..
Merhaba Sinem ciğim, ellerine sağlık nasıl da güzel olmuş, birini aldım:) çok sevgiler canım:)
YanıtlaSil