- 110 gr tereyağ veya margarin ( oda ısısında yumuşamış )
- 1 su bardağı şeker
- 1/4 su bardağı yoğurt ( biraz ılık )
- 1 büyük yumurta
- 1/4 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1/4 tatlı kaşığı tuz
- Yarım su bardağı kuş üzümü
- 1 yemek kaşığı lümon kabuğu rendesi
- Aldığı kadar un
Yapılışı
- Yağı ve şekeri karıştırın.
- Yoğurt ve yumurtayı da ilave ederek tekrar karıştırın.
- Ayrı bir kapta kabartma tozu, tuz, kuş üzümü, limon kabuğu rendesini kaşıkla karıştırın.
- Karıştırdığınız kuru malzemeyi ıslak karışımın üzerine boşaltın ve elinizle hafifçe karıştırın.
- Un ilave ederek ele yapışmayan yumuşak bir hamur hazırlayın.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, yuvarlayın ve yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
- Önceden ısınmış 170 dereceli fırında 20 dk pişirin.
- Soğuyan kurabiyeleri ağzı kapalı bir kapta muhafaza edebilirsiniz.
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarinizi her zaman beklerim, benim icin cok degerliler... Ayrica her turlu elestiri ve onerilerinize acigim. Simdiden cok tesekkur ederim :)