2 Haziran 2009 Salı

KUŞ ÜZÜMLÜ KURABİYE

Malzemeler
  • 110 gr tereyağ veya margarin ( oda ısısında yumuşamış )
  • 1 su bardağı şeker
  • 1/4 su bardağı yoğurt ( biraz ılık )
  • 1 büyük yumurta
  • 1/4 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1/4 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım su bardağı kuş üzümü
  • 1 yemek kaşığı lümon kabuğu rendesi
  • Aldığı kadar un

Yapılışı

  1. Yağı ve şekeri karıştırın.
  2. Yoğurt ve yumurtayı da ilave ederek tekrar karıştırın.
  3. Ayrı bir kapta kabartma tozu, tuz, kuş üzümü, limon kabuğu rendesini kaşıkla karıştırın.
  4. Karıştırdığınız kuru malzemeyi ıslak karışımın üzerine boşaltın ve elinizle hafifçe karıştırın.
  5. Un ilave ederek ele yapışmayan yumuşak bir hamur hazırlayın.
  6. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, yuvarlayın ve yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
  7. Önceden ısınmış 170 dereceli fırında 20 dk pişirin.
  8. Soğuyan kurabiyeleri ağzı kapalı bir kapta muhafaza edebilirsiniz.

AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarinizi her zaman beklerim, benim icin cok degerliler... Ayrica her turlu elestiri ve onerilerinize acigim. Simdiden cok tesekkur ederim :)