- 2 yumurta ( sarısı içine, akı dışına)
- 125 gr margarin
- 2,5 su bardağı un
- 1 silme yemek kaşığı yoğurt
- Yarım su bardağı şeker
- Yarım paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Üzeri için; hindistan cevizi
- İçi için; 3 yemek kaşığı şeker, 2 orta boy elma, 2 yemek kaşığı iri dövülmüş fındık, 1 tatlı kaşığı tarçın
Yapılışı
- Un hariç tüm malzemeleri karıştırma kabına alın ve karıştırın.
- Unu azar azar karışıma ekleyin ve yumuşak bir hamur elde edin.
- Üzerini nemli bir bezle örterek 15 dk dinlenmeye bırakın.
- Bu arada içini hazırlayın.
- Elmaları soyarak, tavla zarı iriliğinde küpler halinde kesin. Şeker, fındık ve tarçını da ilave ederek karıştırın. İç pişmeyecek.
- Hamurdan yumurta kadar parçalar kopartın ve elinizle içini açarak içten yeterince koyun, ağzını büzerek kapatın.
- Hazırladığınız kurabiyeleri önce çırptığınız yumurta akına ardından hindistan cevizine bulayın.
- Kurabiyelerin ağzını büzdüğünüz tarafı alta gelecek şekilde yağlı kağıt serili tepsiye dizin ve önceden ısıtılmış 190 dereceli fırında üzeri pembeleşene kadar pişirin. Fazla kızartmayın.
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarinizi her zaman beklerim, benim icin cok degerliler... Ayrica her turlu elestiri ve onerilerinize acigim. Simdiden cok tesekkur ederim :)