2 Haziran 2009 Salı

HİNDİSTAN CEVİZLİ İÇLİ KURABİYE



Malzemeler
  • 2 yumurta ( sarısı içine, akı dışına)
  • 125 gr margarin
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 silme yemek kaşığı yoğurt
  • Yarım su bardağı şeker
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Üzeri için; hindistan cevizi
  • İçi için; 3 yemek kaşığı şeker, 2 orta boy elma, 2 yemek kaşığı iri dövülmüş fındık, 1 tatlı kaşığı tarçın

Yapılışı

  1. Un hariç tüm malzemeleri karıştırma kabına alın ve karıştırın.
  2. Unu azar azar karışıma ekleyin ve yumuşak bir hamur elde edin.
  3. Üzerini nemli bir bezle örterek 15 dk dinlenmeye bırakın.
  4. Bu arada içini hazırlayın.
  5. Elmaları soyarak, tavla zarı iriliğinde küpler halinde kesin. Şeker, fındık ve tarçını da ilave ederek karıştırın. İç pişmeyecek.
  6. Hamurdan yumurta kadar parçalar kopartın ve elinizle içini açarak içten yeterince koyun, ağzını büzerek kapatın.
  7. Hazırladığınız kurabiyeleri önce çırptığınız yumurta akına ardından hindistan cevizine bulayın.
  8. Kurabiyelerin ağzını büzdüğünüz tarafı alta gelecek şekilde yağlı kağıt serili tepsiye dizin ve önceden ısıtılmış 190 dereceli fırında üzeri pembeleşene kadar pişirin. Fazla kızartmayın.

AFİYET OLSUN...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarinizi her zaman beklerim, benim icin cok degerliler... Ayrica her turlu elestiri ve onerilerinize acigim. Simdiden cok tesekkur ederim :)