12 Aralık 2009 Cumartesi

HAZIR YUFKADAN CEVİZLİ BAKLAVA




Malzemeler
  • 1000 g. lık hazır baklava yufkası
  • 500 g. tereyağ
  • 350 g ceviz
Şerbet için;
  • 1200 gr toz şeker
  • 800 ml. su
  • yarım limonun suyu
Yapılışı
  1. Önce şerbeti hazırlayın. Şerbet malzemelerini kaynatın ve ocaktan alın. Yarım limon suyunu ilave edin. Ilınması için bekletin.
  2. Tereyağını erititerek, önce tepsiyi yağlayın. Üç yufka tepsiye serilir ve üstteki yufkanın üzeri yağlanır. Yufkaların yarısı bu şekilde serilerek işlem sürdürülür.
  3. Yufkaların yarısı serilince önceden hazırlanmış olan ceviz bolca serpilir ve iyice yayılır. Geriye kalan yufkalar serilirken tek tek her katta yağ sürülür. Tepsiden taşan yufkalar kesilir.
  4. Serdiğiniz yufkalar düzgün biçimde baklava boyutunda kesilir.
  5. Tavada kalan erimiş yağ tepsinin her tarafına yayılacak şekilde kenarlardan başlayarak gezdirilir.
  6. Önceden ısıtılmış 180-200 derece fırında 40-45 dakika kızarıp kızarmadığı kontrol edilerek pişirilir.
  7. Pişen baklava fırından çıkarılır. Biraz ılınması beklendikten sonra, ılık şerbet baklavanın her tarafına gelecek şekilde dökülür.
  8. Şerbeti iyice çekmesi için dinlenmeye bırakılır.
  9. Servis yaparken üzerine fıstık içi serpebilirsiniz.
AFİYET OLSUN..

Çok pratik bir yufka ve lezzetide bir o kadar güzel, denemeye değdi... :) Ayrıca dışarıda satılan baklavalardan hiç bir farkı yok. Ben 55 yapraklı yufkadan yaptım, daha az yaprak ince olur diye düşünüyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarinizi her zaman beklerim, benim icin cok degerliler... Ayrica her turlu elestiri ve onerilerinize acigim. Simdiden cok tesekkur ederim :)