Malzemeler
- 1000 g. lık hazır baklava yufkası
- 500 g. tereyağ
- 350 g ceviz
- 1200 gr toz şeker
- 800 ml. su
- yarım limonun suyu
- Önce şerbeti hazırlayın. Şerbet malzemelerini kaynatın ve ocaktan alın. Yarım limon suyunu ilave edin. Ilınması için bekletin.
- Tereyağını erititerek, önce tepsiyi yağlayın. Üç yufka tepsiye serilir ve üstteki yufkanın üzeri yağlanır. Yufkaların yarısı bu şekilde serilerek işlem sürdürülür.
- Yufkaların yarısı serilince önceden hazırlanmış olan ceviz bolca serpilir ve iyice yayılır. Geriye kalan yufkalar serilirken tek tek her katta yağ sürülür. Tepsiden taşan yufkalar kesilir.
- Serdiğiniz yufkalar düzgün biçimde baklava boyutunda kesilir.
- Tavada kalan erimiş yağ tepsinin her tarafına yayılacak şekilde kenarlardan başlayarak gezdirilir.
- Önceden ısıtılmış 180-200 derece fırında 40-45 dakika kızarıp kızarmadığı kontrol edilerek pişirilir.
- Pişen baklava fırından çıkarılır. Biraz ılınması beklendikten sonra, ılık şerbet baklavanın her tarafına gelecek şekilde dökülür.
- Şerbeti iyice çekmesi için dinlenmeye bırakılır.
- Servis yaparken üzerine fıstık içi serpebilirsiniz.
Çok pratik bir yufka ve lezzetide bir o kadar güzel, denemeye değdi... :) Ayrıca dışarıda satılan baklavalardan hiç bir farkı yok. Ben 55 yapraklı yufkadan yaptım, daha az yaprak ince olur diye düşünüyorum.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarinizi her zaman beklerim, benim icin cok degerliler... Ayrica her turlu elestiri ve onerilerinize acigim. Simdiden cok tesekkur ederim :)