11 Ocak 2010 Pazartesi

GÜL YUVASINDA ÇİKOLATA..


Malzemeler
  • 125 gr margarin

  • 1 adet yumurta

  • 1 çorba kaşığı yoğurt

  • 1 bardak şeker

  • 1 paket vanilya

  • Yarım paket kabartma tozu

  • 1,5 çorba kaşığı kakao

  • Alabildiği kadar un

  • Üzeri için ; Çikolata sosu
Yapılışı
  1. Tereyağı, yoğurt, yumurta, şeker ve vanilyayı bir kabın içine koyarak, biraz yoğurun. Karışıma yavaş yavaş un ekleyin bu arada kabartma tozunu ilave edin ve ele yapışmayacak kıvama gelene kadar hamuru iyice yoğurun. Hazırladığınız hamuru iki eşit parçaya bölün. Hamurlardan birine kakao ilave edip yoğurun.

  2. Kakaolu hamuru çok ince olmayacak şekilde açın. Kalıpla veya çay bardağı ağzı ile yuvarlak şekiller çıkarın. Bu işlemi sade hamura da uygulayın.

  3. Yuvarlak hamurları bir kakaolu bir sade hamur olarak, her yuvarlağın uçları birbirinin üstüne gelecek şekilde uzunlamasına koyun ve sigara böreği sarar gibi sararak ortadan ikiye kesin.

  4. Hamurları ters çevirerek tepsiye dizin. Gül şeklini alır.

  5. 180 derece fırında 15 dakika pişirin.
6. Fırından çıktıktan sonra isterseniz ortalarına çikolata sosu dökün.
AFİYET OLSUN...
NOT : Daha pratik yapmak isterseniz hamurları birbirine karıştırıp, ceviz büyüklüğünde parçalar halinde ortasına parmağınızla bastırarak fırına verebilirsiniz...
Aslında tarifinde çikolata sosu yoktu ama ben çikolatayı çok sevdiğim için dayanamadım ve güllerin ortasına çikolata sosu döktüm. Çok da güzel oldu hem görüntüsüde süper oldu.. :)))))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarinizi her zaman beklerim, benim icin cok degerliler... Ayrica her turlu elestiri ve onerilerinize acigim. Simdiden cok tesekkur ederim :)