23 Ocak 2010 Cumartesi

KREMALI PATATES



Malzemeler
  • 2 büyük patates
  • 1 kutu krema ( 200 ml )
  • 1 çay bardağı süt
  • 2-3 diş Sarımsak
  • tuz, karabiber, kimyon ( isteğe bağlı çeşitli baharatları kullanabilirsiniz )
  • Rendelenmiş kaşar
Yapılışı
  1. Patatesleri soyarak, çok ince olmayacak halka şeklinde doğrayın.
  2. Baharatları hazırlayın ve patatesleri bu karışımla harmanlayın.
  3. Borcamı yağladıktan sonra patatesleri sıra sıra dizin. Sarımsakları ince ince kıyın ve içine serpin. ( İsterseniz koymayabilirsiniz ) Üzerine de krema ve sütü birlikte dökün.
  4. 200 derece önceden ısıtılmış fırında pişirin. Fırından çıkarmaya yakın rendelenmiş kaşarı heryerine gelecek şekilde dağıtın ve tekrar fırına verin. Üzeri kızarınca fırından çıkarın.

AFİYET OLSUN...


Çok pratik ve bir o kadar da lezzetli bir yemek. Et ve balığın yanında da ikram edebilirsiniz. Biraz kalorisi yüksek ama olsun. Bu lezzete değer :) Aperatif olarak da tercih edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarinizi her zaman beklerim, benim icin cok degerliler... Ayrica her turlu elestiri ve onerilerinize acigim. Simdiden cok tesekkur ederim :)