Malzemeler
- 2 büyük patates
- 1 kutu krema ( 200 ml )
- 1 çay bardağı süt
- 2-3 diş Sarımsak
- tuz, karabiber, kimyon ( isteğe bağlı çeşitli baharatları kullanabilirsiniz )
- Rendelenmiş kaşar
- Patatesleri soyarak, çok ince olmayacak halka şeklinde doğrayın.
- Baharatları hazırlayın ve patatesleri bu karışımla harmanlayın.
- Borcamı yağladıktan sonra patatesleri sıra sıra dizin. Sarımsakları ince ince kıyın ve içine serpin. ( İsterseniz koymayabilirsiniz ) Üzerine de krema ve sütü birlikte dökün.
- 200 derece önceden ısıtılmış fırında pişirin. Fırından çıkarmaya yakın rendelenmiş kaşarı heryerine gelecek şekilde dağıtın ve tekrar fırına verin. Üzeri kızarınca fırından çıkarın.
AFİYET OLSUN...
Çok pratik ve bir o kadar da lezzetli bir yemek. Et ve balığın yanında da ikram edebilirsiniz. Biraz kalorisi yüksek ama olsun. Bu lezzete değer :) Aperatif olarak da tercih edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarinizi her zaman beklerim, benim icin cok degerliler... Ayrica her turlu elestiri ve onerilerinize acigim. Simdiden cok tesekkur ederim :)