20 Ocak 2010 Çarşamba

ÇABUK PASTA ... :))


Malzemeler
  • 1 paket sade pastaban

  • 1 paket toz kremşanti

  • 1 paket toz çikolata sosu

  • 1 bardak soğuk neskafe

  • 1 bardak çam fıstığı

  • Muhallebisi için ; 1 bardak un, yarım bardak şeker, 2 bardak süt , 125 gr sana yağı

  • 2-3 tane muz, çilek ve isteğinize bağlı kivi de konabilir.
Yapılışı
  1. Önce muhallebiyi hazırlayın. Sütü bir tencereye boşaltın, içine şekeri ve yağı da ilave edin. Topaklanmaması için unu yavaş yavaş ve karıştırarak ekleyin. Yoğun kıvamı alana kadar karıştırın.

  2. Hazır kekin her iki parçasını da hiçbir yeri kuru kalmayacak şekilde neskafe ile ıslatın.

  3. Çikolata sosunu arkasında yazan tarife göre yapabilirsiniz.

  4. Krem şantiyi 1 bardak soğuk sütle hazırlayın.

  5. Meyveleri istediğiniz şekilde doğrayın, ben yapmadım ama isterseniz kurabiye kalıpları ile şekilli olarak da kesebilirsiniz.

  6. Islatılmış olan kekin ilk katına muhallebiyi güzelce sürün. Bir sıra muz ve çilek döşeyin. Üzerine çikolata sosunun bir kısmını döktükten sonra çam fıstığı serpin ve ikinci katı kapatın.

  7. Kekin üstüne de önce muhallebi arkasından çikolata sosu dökün.

  8. Önceden hazırlanmış olan krem şantiyi kekin her tarafına spatula yardımıyla sürün ve tekrar en üstüne bolca meyve döşeyin, kenarlarını da muz ile kaplayın.

  9. Üzerine çikolata sosu gezdirdikten sonra, çam fıstığı ile süsleyin. 2-3 saat buzdolabında beklettikten sonra pastanız servise hazır...
AFİYET OLSUN...
Ben bu pastayı ikinci kez yaptığım da muhallebisiz yaptım, inanın çok güzel oldu. İsterseniz muhallebiyle uğraşmayabilirsiniz. Hem çok kolay, hem de çok lezzetli oluyor...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarinizi her zaman beklerim, benim icin cok degerliler... Ayrica her turlu elestiri ve onerilerinize acigim. Simdiden cok tesekkur ederim :)