Malzemeler
- 4–5 adet yufka
- 1 çay bardağı süt ya da yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Pastırma
- Kaşar peyniri
- 2 adet sivri biber
- 2 tane domates
- 1 küçük havuç
- Yufkaları tezgaha açın ve üçgen şekilde kesin. ( istediğiniz büyüklükte parçalara ayırın )
- Domatesi, biberi ve havucu küp küp doğrayın. Ardından pastırmayı istedğiniz ebatlarda doğrayın. ( ben ince ince dilimledim )
- İsteğinize bağlı baharat ilave edin. Ben kırmızı biber, karabiber ve kekik atarak bütün malzemeyi karıştırdım.
- Ayrı bir kapta sütü ve yağı karıştırın.
- Yufkaların her tarafına sütlü karışımdan sürün ve istediğiniz miktarda pastırmalı karışımdan koyun. Sigara böreği sarar gibi sarın.
- İsteğe göre önce yumurtaya sonra galeta ununa buladıktan sonra kızartabilirsiniz ya da üzerine yumurta sarısı sürdükten sonra fırına da atabilirsiniz. Ben direkt yağda kızarttım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarinizi her zaman beklerim, benim icin cok degerliler... Ayrica her turlu elestiri ve onerilerinize acigim. Simdiden cok tesekkur ederim :)