29 Haziran 2011 Çarşamba

KAKAOLU ISLAK KURABIYE

Malzemeler
  • 1 paket ( 25 gr ) kakao
  • 1/2 paket oda sic. beklemis margarin
  • 1 yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 cay bardagi siviyag
  • 1 cay bardagi seker
  • aldigi kadar un ( takriben 3 su bardagi )
  • Uzeri icin ; cekilmis antep fistigi veya hindistan cevizi
  • Surubu icin ; 3 cay bardagi seker, 3 cay bardagi su
Yapilisi
  • Once kurabiyenin surubunu yapiyoruz. Bunun icin, seker ve suyu bir tencereye koyun ve ocakta koyulasana kadar pisirin. Pisen surubu iyice sogutun sonra buzdolabina alin ve 1 saat kadar dolapta bekletin.
  • Hamur malzemelerini karistirin. Once sivilari sonra katilari koyarak hamuru hazirlayin. Yumusak bir hamur elde edin. Zaten hamur istediniginiz kivama gelince kolayca koymus oldugunuz kaptan siyrilacaktir.
  • Istadiginiz buyuklukte toplar yaparak uzerine hafifce bastirin ve yagli kagit serili firin tepsisine dizip 200 derece onceden isitilmis firinda uzeri catlayana kadar pisirin.
  • Pisen kurabiyeleri soguk surubun icine hizlica batirip cikartin ve servis tabagina alip susleyin.
  • 1 gece dinlendirin.
AFIYET OLSUN...

NOT : Tadi bana kurabiyeden cok kakaolu sekerpare gibi geldi :) Birde siz deneyin....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarinizi her zaman beklerim, benim icin cok degerliler... Ayrica her turlu elestiri ve onerilerinize acigim. Simdiden cok tesekkur ederim :)