2 Ocak 2012 Pazartesi

ASURE




Malzemeler
  • Yarim kg bugday ( aksamdan islatilmis )
  • 1 su bardagi kuru fasulye ( aksamdan islatilmis )
  • 1 su bardagi nohut ( aksamdan islatilmis )
  • 50 gr kuru uzum
  • 100 gr kuru kayisi
  • 100 gr badem
  • 1 adet elma ( soyulmus ve kup kup dogranmis )
  • 100 gr kuru incir
  • 1 portakal kabugu rendesi
  • 100 gr hurma
  • 100 gr findik
  • tozseker
  • 1 su bardagi sut
  • Susleme icin; nar,fistik, ceviz, tarcin
Yapilisi
  • Aksamdan islattiginiz bugdayi, fasulyeyi ve nohutu ayri ayri haslayin.
  • Haslanan bugdayi asureyi yapacaginiz tencereye alin ve uzerini gececek kadar suyunu koyun.
  • Bugdayin pismesi ile once sert malzemeleri icine ilave edin. ( fasulye, nohut, findik gibi...)
  • Sonra yikayip dogramis oldugunuz diger malzemeleri ekleyin.
  • Sutu tozsekeri koymadan once ilave edin.
  • portakal kabugu rendesini ocaktan almaya yakin koyun.
  • En son tozsekerini de ekleyin. ( olcu veremiyorum ben tadina bakarak sekerini ekledim )
  • Karistirmaya devam ettikce asure kivamini bulacaktir.
  • Sicakken kaselere bosaltin.
  • Biraz soguduktan sonra istediginiz sekilde susleyebilirsiniz.
AFIYET OLSUN...

NOT: Eger asurenizin suyu az geliyorsa sicak su ilave ederek ayarlayabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarinizi her zaman beklerim, benim icin cok degerliler... Ayrica her turlu elestiri ve onerilerinize acigim. Simdiden cok tesekkur ederim :)