2 Ocak 2012 Pazartesi

MANTARLI TAVUK SARMA



Malzemeler
  • 6 adet tavuk fileto
  • 1 paket  konserve veya taze mantar
  • 1 adet sivribiber veya carliston biber
  • 1 adet taze kirmizi biber
  • 1 adet kuru sogan
  • 1 kase kasar peyniri rendesi
  • tuz, karabiber, kirmizibiber, feslegen
Sos icin; 1 kasik tereyag, 1 kasik biber salcasi, 1 kasik un

Yapilisi
  • Soganlari ince kiyin ve yagda kavurun. Mantarlari da incecik kiyin ve kavrulan sogana ilave edin. ( taze mantar kullanacaksaniz harli ateste suyunu salip cekene kadar soganla pisirin )
  • Biberleri de ince dograyin ve tencereye ilave edin. En son tuzunu ve baharatlari da ekleyerek ocagi kapatin.
  • Tavuk filetolarin her tarafini tuzlayin. Icine hazirladiginiz harctan ve kasar peyniri rendesinden koyun. Rulo sekilde sarin, kurdan ile birkac yerinden  tutturun. Tum tavuklari ayni sekilde hazirlayin ve borcama dizin. Uzerlerine biraz karabiber serpin. Borcami aluminyum folyo ile kapatip 200 derecede pisirin.
  • Tavuklar pistikten sonra suyunu bir kaseye alin.
  • Sos icin, unu tereyaginda kavurun icine salcayi ve almis oldugunuz tavuk suyunu ekleyerek, kivamli bir sos hazirlayin. icine istediginiz baharatlari ilave edebilirsiniz.
  • Hazirlanan sos tavuklarin uzerine konur ve  ustu acik sekilde kizarmasi icin bir sure daha firina verilir.
AFIYET OLSUN...

Tarif: Sihirli Mutfagim

Not : Hazirladigim ic malzemem biraz artmisti, bende kalan malzemeyi tavuklarin kenarlarina ekledim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarinizi her zaman beklerim, benim icin cok degerliler... Ayrica her turlu elestiri ve onerilerinize acigim. Simdiden cok tesekkur ederim :)