2 Ocak 2012 Pazartesi

KUTUK PASTA ( FRANSIZCA BUCHE DE NOEL )




Malzemeler
Pandispanya için,
  • 4 adet orta boy yumurta ( sarısı ve beyazı ayrılmış )
  • 4 çorba kaşığı toz şeker
  • 4 çorba kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
Krema için;
  • 200 gr çikolata ( bitter veya sütlü )
  • 200 gr sıvı krema
  • 1 paket kakaolu hazır pasta kreması
  • 1,5 su bardağı süt( pasta kremasını hazırlamak için)
  • 1 su bardağı kadar frambuaz.
Süslemek için;
pudra şekeri, çikolata

Yapilisi
  • Pandispanya için, yumurtalarin beyazlarini 2 kaşık şeker ilavesiyle köpük köpük oluncaya kadar, mikserle 6-7 dakika çırpın.
  • Başka bir kapta geri kalan 2 yemek kaşığı şeker ile yumurta sarılarını krema kıvamına gelinceye kadar çırpın.
  • Daha sonra  yumurta sarılarını, yumurta beyazlarının üstüne dökerek, unu, kabartma tozunu ve vanilyayı eleyerek hepsini karistirin. Yalniz karıştırma işini bir spatula yardımıyla yumurtanın köpüğünü söndürmeden, alttan üste doğru havalandırarak yapın.
  • Hazirlanan  karışımı yağlı kağıt serili bir midi fırın tepsisine dökün ve spatula ile üstünü düzelttikten sonra önceden 180 derecede ıstılmış fırında 10-12 dakika kadar pişirin. her firinin pisirme suresi farkli oldugu icin dikkatli pisirin.
  • Pişen pandispanyayı fırından alıp, temiz bir mutfak havlusuna, tepsiyi ters çevirin ve 1-2 dakika bekletin. Sonra pandispanyayı, yağlı kağıt ve havlu yardımı ile uzun kenarından hızlı bir şekilde rulo yapın ve havluyu üstüne kapatarak, soğuyuncaya kadar bekleyin.
  • Kreması için, sut kremasini kaynama noktasina gelene kadar isitin ve ocaktan alin. Icine cikolatayi ilave edin ve karistirarak cikolatanin erimesini saglayin.
  • Pasta kremasını da sütle çırpın ve çikolatalı ganaj ile karıştırarak tekrar çırpın. Bu kremadan soğumuş pandispanyanın içine sürün ve  frambuazi serptikten sonra rulonuzu sıkıca sarın.
  • Rulonun üstünü de bu krema ile kapladıktan sonra, çatalla ağaç görünümü verin. Ben pastanin uc kisimlarini keserek duzlestirdim ve kalan parcalari da agac budagi olarak kullandim.
  • Istediginiz sekilde susleyebilirsiniz...
AFIYET OLSUN... VEEE.... HOSGELDIN 2012!!!

Tarif: Ufuk Mutfakta

2 yorum:

  1. Merhaba;
    Kütük pastanız çok güzel olmuş, gerçekten şekli mükemmel, ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar ve de hosgeldiniz :) Sizi burda gorup guzel yorumunuzu almak cok mutluluk verici, cok cok tesekkur ederim :)
      Sevgilerimle Sevda Hanim..

      Sil

Yorumlarinizi her zaman beklerim, benim icin cok degerliler... Ayrica her turlu elestiri ve onerilerinize acigim. Simdiden cok tesekkur ederim :)