2 Şubat 2012 Perşembe

INCIR UYUTMASI


Malzemeler
  • 15 adet kuru incir
  • 1 lt sut
  • 1 su bardagi toz seker
  • uzeri icin; incir dilimleri, tarcin ve ceviz
Yapilisi
  • Incirleri yikayip, ilik suda yumusayincaya kadar bekletin.
  • Yumusayan incirleri kup kup dograyin.
  • Sutu mayalanma ( el yakmayacak) sicakliginda isitin.
  • Icine dogranmis incirleri ve tozsekeri ilave edin.
  • El blenderi ile incirleri parcalayin.
  • Bu islemi yaparken tatli muhallebi kivamina geliyor.
  • hazirlanan tatliyi kaselere bosaltin.
  • Uzelerini strec filmle sarin ve kalin havluyla her tarafini sarin.
  • Sicak ortamda 2 saat bekletin.
  • Daha sonra kaseleri buzdolabinda 2 saat bekletin.
  • Uzerlerini susleyerek servis edebilirsiniz.

AFIYET OLSUN...

Tarif: Muhteremleafiyetle