15 Eylül 2012 Cumartesi

DEREOTU SOSLU KOFTE



Malzemeler
  • 5oo gr kıyma
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı galeta unu
  • tuz,karabiber
  • 1 soğan(rendelenmiş)
  • 1 diş sarmısak(dövülmüş)
  • 1 tatlı kaşığı hardal
Besamel sos icin ;
  • 300ml süt
  • 30 gr tereyağı
  • 30 gr un
  • karabiber
  • 1/2 demet kıyılmış dereotu
Yapilisi
  • Köfte malzemelerini yoğurun; yuvarlak köfteler hazırlayin. Tavaya cok az yag dokun ve kofteleri pisirin.
  • Besamel sos icin, bir tencerede tereyagi eritin ve unu icine koyarak kokusu cikana kadar kavurun arkasindan sutu ilave edin. iyice koyulastiktan sonra karabiber ve dereotu ilave edin.
  • Yaglanmis fırın kabına köfteleri alın,üzerine dereotlu beşamel sosu dökün.
  • 10 dk fırına vererek sıcak servis yapın.

AFIYET OLSUN...

Tarif : Ezginin Mutfagi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarinizi her zaman beklerim, benim icin cok degerliler... Ayrica her turlu elestiri ve onerilerinize acigim. Simdiden cok tesekkur ederim :)