18 Ekim 2012 Perşembe

BASMATI PIRINC PILAVI





Malzemeler
  • 2.5 su bardagi basmati pirinc
  • 4 su bardagi su
  • 2 yemek kasigi zeytinyag
  • yarim yemek kasigi tereyag
  • tuz
Yapilisi
  • Tencereye zeytinyag koyun ve isitin, icine pirinci ilave edin. 2-3 dk karistirarak kavurun.
  • Kavrulan pirince suyunu ve tuzunu ekleyerek, tencerenin kapagini kapatip, kisik ateste pismeye birakin.
  • 15-20 dk sonra ocagin altini kapatin.
  • Yarim yemek kasigi tereyagini pilavin uzerine ufak parcalar seklinde dagitin ve pilavi demlenmeye birakin.

AFIYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarinizi her zaman beklerim, benim icin cok degerliler... Ayrica her turlu elestiri ve onerilerinize acigim. Simdiden cok tesekkur ederim :)