21 Kasım 2012 Çarşamba

EV YAPIMI YOGURT



Malzemeler
  • 2 kg gunluk sut
  • mayalamak icin, 2 corba kasigi yogurt
Yapilisi
  • Sutu tencereye  alin, kapagini kapatmayin ( tasabilir ). Fokurdamaya basladiktan sonra 5-7 dk kaynatin. Sure dolduktan sonra ocaktan alin ve ilinmaya birakin.
  • Sut ne cok sicak ne de soguk olacak... sivi termometreniz varsa sutun sicakligi 50 c olmalidir. bir diger kesin yontem de serce parmaginizi sutun icinde 7 saniye tutabiliyorsaniz mayalama kivamina gelmis demektir.
  • 2 corba kasigi yogurdun icine ilinmis sutten birkac kasik ilave edin ve karistirin. Sonrasinda bu karisimi sutun icine ekleyin. 1-2 dk karistirin.
  • Hazirladiginiz sutu istediginiz agzi kapakli kaplara veya kavanozlara koyun ve mumkun oldugu kadar sicak bir ortamda mayalanmasini saglayin. Bunun icin, battaniye veya istediginiz baska ortuler kullanabilirsiniz.
  • 4 saat boyunca sarili sekilde mayalandirin. daha sonra cok sarsmadan cikarin ve 1 gece buzdolabinda dinlendirdikten sonra ertesi gun kullanabilirsiniz...
NOT: Mayalamak icin once hazir yogurt sonrasinda surekli kendi yaptiginiz yogurttan ayirip onunla mayalarsaniz daha guzel olur...


AFIYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarinizi her zaman beklerim, benim icin cok degerliler... Ayrica her turlu elestiri ve onerilerinize acigim. Simdiden cok tesekkur ederim :)