16 Kasım 2012 Cuma

ELMALI MERENGLI TATLI




Malzemeler

Elmali taban icin;
  • 4-5 adet elma
  • 5 çorba kaşığı şeker
  • 2 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 su bardağı iri dövülmüş fındık
Krema icin;
  • 4 su bardağı süt
  • 2/3 su bardağı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 yumurta sarısı
Mereng icin;
  • 2 yumurta akı
  • 1/2 çay bardağı şeker

Yapilisi
  • Elmaları soyun, küp kup doğrayarak bir tencereye alın.Şekerini ekleyip ağır ateşte elmalar suyunu çekene kadar pişirin.
  • Altını kapatıp fındık ve tarçını ilave ederek karıştırın. Istediginiz bir firin kabina veya tek kişilik fırın kaplarının içine elmalı harcı yayın.
  • Krema icin şekeri, sütü, unu ve yumurta sarılarını ekleyip ağır ateşte sürekli karıştırarak üzeri göz göz olana kadar pişirin. Ocaktan alıp mikserle 1-2 dakika çırpın. Elmalı harcın üzerine yayın.
  • Mereng icin, yumurta aklarını bir fiske tuz ilavesiyle çırparak kar haline gelene dek çırpın. Şekerini çırpmaya devam ederken bir kaç seferde ilave edin. 1-2 dakika daha çırpın ve isterseniz kaşıkla isterseniz krema sıkacağıyla şekiller vererek kremanın üzerine yayın.
  • 170º ısıtılmış fırının üst rafında merengler açık pembe renk alana kadar pişirin.
  •  Buzdolabında birkaç saat soğutarak servis yapın.

AFIYET OLSUN...


Tarif: Pelinchef
     
     
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarinizi her zaman beklerim, benim icin cok degerliler... Ayrica her turlu elestiri ve onerilerinize acigim. Simdiden cok tesekkur ederim :)