11 Aralık 2012 Salı

PATLICAN BURGER



Malzemeler
  • 2 adet bostan patlıcanı
  • 300 gr  köftelik kıyma
  • 1 paket Knor köfte harcı
  • 1 demet maydanoz
  • 1yemek kaşığı biber salçası
  • Sıvı yağ
  • tuz
  • Üzeri için kaşar dilimleri
Yapilisi
 
  • Patlıcanları alacalı soyun ve 2 parmak kalınlığında halka halka doğrayın.
  • Patlıcanların üzerine tuz serperek, acısını gidermek için 10-15 dakika bekletin.
  • Kıymayı harcin ustunde yazan sekilde hazirlayin. Icine dogramis oldugunuz maydanozlari da ilave ederek yogurun.
  • Patlıcanları yıkayın ve borcama ya da herhangi bir firin kabina dizin. Üzerlerine 1 çay kaşığı toz şeker serpin.
  • Hazirlamis oldugunuz kofteleri patlıcanların büyüklüğüne göre yuvarlak olarak şekillendirip, patlıcanların üzerine yerleştirin.
  • Biber salçasını, 1 çay bardağı sıvı yağ, tuz ve su ile iyice karıştırarak köftelerin üzerinden dökün.
  • Önceden ısıttığınız sıcak fırında köfteler kızarıncaya kadar pişirin.
  • Fırından çıkan yemeğin üzerine dilimlenmis kaşar peynirlerini yerleştirin.
AFIYET OLSUN...


Tarif   : Muhteremleafiyetle

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarinizi her zaman beklerim, benim icin cok degerliler... Ayrica her turlu elestiri ve onerilerinize acigim. Simdiden cok tesekkur ederim :)