5 Aralık 2012 Çarşamba

TUZLU PASTANE KURABIYESI



Malzemeler
  • 250 gr tereyag
  • 1 adet yumurta
  • 1 corba kasigi pudra sekeri
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 kahve fincanı yoğurt
  • 1 kahve fincanı sıvıyağ
  • 4-4,5 su bardağı un
  • uzeri icin ; 1 yumurta sarisi, susam ve corekotu
Yapilisi
  • Hamur icin, tereyağı, yumurta, pudra şekeri, tuzu, yoğurtu, sıvıyağı bir kaba koyun ve karistirin.
  • Unu eleyerek ilave edin, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun. Hamuru 30 dakika buzdolabında dinlendirin.
  • Hafif unlanmış tezgahta hamuru 1cm yüksekliğinde açıp, istediğiniz şekilli kalıpla kesin.
  • Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizip üzerine yumurta sarısı sürün. Susam ve çöreotu serpin.
  • 175 derece isitilmis fırında 20-25 dakika pişirin.
AFIYET OLSUN...

Tarif : Gulaymutfakta

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarinizi her zaman beklerim, benim icin cok degerliler... Ayrica her turlu elestiri ve onerilerinize acigim. Simdiden cok tesekkur ederim :)