26 Ocak 2013 Cumartesi

FIRINDA TERBIYELI KARNABAHAR



Malzemeler
  • Kucuk boy karnabahar
  • 1 su bardagi sut
  • 2 yemek kasigi un
  • 2 yumurta
  • kasar peyniri rendesi
  • tuz
Yapilisi
  • Karnabaharın çiçeklerini ayırıp yikadiktan sonra tuzlu suda haşlayın. Çok fazla haşlamayın, dagilmasin. 
  • Yumurtaları iyice çırpın, sütü ve unu ilave ederek karistirin. Un topaklanmasin.
  • Haşlanan karnabaharın çiçeklerini yariya kesin ve fırın kabına dizin. Üzerinden hazırladığınız sosu gezdirip 180 derecelik fırında pişirin.
  • Firindan cikarmaya yakin kaşar peyniri rendesini serpin, eriyinceye kadar fırında tutun...
  • Sicak olarak servis edin.
AFIYET OLSUN...

Tarif : Tanerinesi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarinizi her zaman beklerim, benim icin cok degerliler... Ayrica her turlu elestiri ve onerilerinize acigim. Simdiden cok tesekkur ederim :)