26 Ocak 2013 Cumartesi

YOGURTLU BULGURLU SEMIZOTU CORBASI



Malzemeler
  • 300 gr semizotu
  • 1.5 cay bardagi bulgur
  • 1 adet kuru sogan
  • 3 su bardagi yogurt
  • 1 yumurta
  • 2 yemek kasigi un
  • zeytinyag
  • 6 su bardagi su
  • Uzeri icin ; zeytinyag ve kirmizi pul biber
Yapilisi
  • Tencereye sogani kucuk kucuk dograyin, az zeytinyag ilavesi ile  hafif kavurun.
  • Bulguru ve suyu ekleyip, bulgur yumusayana kadar pisirin.
  • Ayri bir yerde yogurt, yumurta ve unu iyice karistirin. Corbanin suyundan icine bir miktar ekleyerek  karistirin ( corbanin kesilmemesi icin ) ve bulgurun icine ilave edin.
  • Corbayi karistirarak bir tasim kaynatin.
  • Temizlenip yikanmis olan semizotunu dograyin ve corbanin altini kapattiktan sonra icine ilave edin.
  • Uzerine kizdirilmis pul biberli yag gezdirebilirsiniz...
AFIYET OLSUN...

Tarif : Muhteremle Afiyetle

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarinizi her zaman beklerim, benim icin cok degerliler... Ayrica her turlu elestiri ve onerilerinize acigim. Simdiden cok tesekkur ederim :)