7 Ağustos 2013 Çarşamba

YOGURTLU EZOGELIN CORBASI


Malzemeler
  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 tane kuru soğan
  • 1 çorba kaşığı  domates salçası
  • 1 çorba kaşığı biber salçası
  • 1 çorba kaşığı pilavlık bulgur
  • 1 çorba kaşığı pirinç
  • 1 çorba kaşığı tel şehriye
  • 2-3 çay kaşığı tuz
  • 3 çay kaşığı nane 
  • sıvıyağ
Yapilisi
  • Tencereye salçaları ve sıvıyağı koyarak 5-10 saniye kadar kavurun. Arkasindan dogranmis sogan, kirmizi mercimek ve 4 su bardagi suyu koyup mercimekler pisene kadar kaynatin.
  • Mercimekler pişince içine pirinç ve bulguru katarak 5 dakika daha kaynatin.
  • Şehriyeleri ekleyip 5 dakika daha kaynatın.
  • Icine cirpilmis ve corbanin suyuyla ilitilmis yogurdu ilave edin. Karistirarak kaynatin. Eger corbanin kivami cok yogun olursa sicak su ekleyebilirsiniz.  Kaynayinca icine tuz ve naneyi de ekleyerek sicak servis edin...
AFIYET OLSUN...


Tarif: Birsence

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarinizi her zaman beklerim, benim icin cok degerliler... Ayrica her turlu elestiri ve onerilerinize acigim. Simdiden cok tesekkur ederim :)