7 Ağustos 2013 Çarşamba

AJVAR SOS



Malzemeler
  • 2 kg patlican
  • 1 kg kirmizi biber
  • 8 adet orta boy domates
  • 2 adet sogan
  • 8-9 dis sarimsak
  • 1 cay bardagi siviyag
  • 1 yemek kasigi pulbiber
  • 1.5 yemek kasigi tuz
Yapilisi
  • Patlicanlari ve kirmizi biberleri kozleyin. Sogani yemeklik dograyarak siviyagda kavurun. Sarimsaklari da rendeleyin ve soganlarin icine ilave edin. Domatesleri de rendeleyerek ekleyin ve suyunu cekene kadar kavurun.
  • Kabuklarini soydugunuz patlican ve biberleri de ekleyin. Blendedan gecirin.
  • Tuz ve pulbiberini ilave edip 10-15 dk pisirin.
  • Sicakken kavanozlara koyun, kapaklarini sikica kapatin ve ters cevirin.
  • 1 gece bu sekilde beklettikten sonra gunes gormeyen bir yere kaldirin...
AFIYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarinizi her zaman beklerim, benim icin cok degerliler... Ayrica her turlu elestiri ve onerilerinize acigim. Simdiden cok tesekkur ederim :)