Malzemeler
- 2 adet orta boy ayva
- 1,5 su bardağına yakın su
- 1 adet çubuk tarçın
- 2 su bardağı toz şeker
- ceviz kırıkları
- kaymak, krem santi
Yapilisi
- Ayvaları yıkayıp,kabuklarını soyun. Cekirdek yuvasını da olduğu gibi çıkarıp hepsini bir kenarda bekletin. Ayvanın hiç bir şeyini atmayin,kabuğunu,yuvasıyla birlikte çekirdeklerini de pişirirken renk vermesi için kullaniyoruz.
- Önce kabukların büyük bir bölümünü tencerenin dibine yerlestirin. Üzerine ayvaları yerleştirip,kalan kabukları,çubuk tarçını,çekirdekleri boş kalan yerlere yerleştirip suyunu ekleyin ve orta ateşte kaynamaya bırakin.
- Su bir taşım kaynadıktan sonra eşit bir şekilde toz şekerini de dökun ve kapağını kapatıp,en kısık ateşte pişmeye bırakin. Ara ara kontrol edin, altındaki kabuklara rağmen, suyunu çekip dibi tutmasın.
- Arada şerbetten ayvaların üzerine dökun, ayrica ayvalari hic cevirmenize gerek yok. Kısık ateşte piştiği icin, bu kadar sürede üstü de pişiyor.
- Tatlı piştikten sonra dikkatlice cam bir servis tabağına alin, şerbetini de üzerine dökun ve soğumaya bırakin.
- Ortasına kaymak veya krem santi koyup cevizle süsleyip soğuk olarak servis edebilirsiniz.
NOT : Yaklasik 2 saat en kisik ateste pisirdim. Bu sure icerisinde ayvalar kivamini ve rengini aliyor. Tarifin orjinalinda 1 saat 45 dk yaziyor. Ayrica ayva cesidi de onemli, cok eksi ise biraz daha seker ekleyebilirsiniz.
AFIYET OLSUN...
Tarif : Anneeligibireyhan
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarinizi her zaman beklerim, benim icin cok degerliler... Ayrica her turlu elestiri ve onerilerinize acigim. Simdiden cok tesekkur ederim :)